هوش مصنوعی ابزاری برای ساختن آینده بهتر/ هوش مصنوعی باید تخصصی استفاده شود
محمدرضا مخبر دزفولی، رئیس فرهنگستان علوم در نشست آینده نگاری که در فرهنگستان علوم برگزار شد، بیان کرد: قدمت آیندهنگاری به زیست انسان بر میگردد. چراکه همواره پیشگویی و آیندهنگاری مورد توجه بوده است، اما هم اکنون با شکل گیری علم مدرن، تفاوت آیندهنگاری گذشته با اکنون بسیار زیاد است. علم امروز پیش بینی را آسانتر و نزدیک به دقیقتر کرده است، تفاوت گذشته با امروز این است که آنها آینده سازی نمی کردند اما امروز آینده سازی مطرح است.
او افزود: باید برای ساخت آینده توانمند باشیم و برای اینکه عقب نمانیم به بیداری علمی همیشگی نیاز داریم. امروز علم دو راه شقاوت و سقوط یا صعود و سعادت برای بشریت را مدنظر دارد، قرار گرفتن در هر یک از این جبهه ها نتیجه خودش را دارد و قدرت هوش مصنوعی مانند قدرت صنعتی بعد از رنسانس تاثیرگذار خواهد بود.
مخبر دزفولی با تاکید بر اهمیت جهت گیری علم مطرح کرد: جامعه ای خودش را نجات می دهد که کارسازی علم را برای خودش تعریف کند و آن را رام خود کند. از زمانی که علم تبدیل قدرت شده است نمی توان تنها علم نظری را مدنظر داشت .
لزوم استفاده از هوش مصنوعی تخصصی در حوزههای مختلف
احمدرضا شرافت، رئیس اتاق فکر هوش مصنوعی فرهنگستان علوم نیز بیان داشت: هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی ابزاری برای ساختن آینده بهتر است. این آینده را باید برای همه بهتر بسازیم.
او با بیان اینکه شرکت گوگل بدون هوش مصنوعی ارزشی ندارد و اگر هوش مصنوعی از آن گرفته شد چیزی ندارد، گفت: نبود برنامه ملی برای ساماندهی و بالندگی هوش مصنوعی قابل توجه است. در سایر کشورها نه فقط کشورها بلکه شرکت ها هم در این عرصه فعالیت میکنند و حتی از دولت ها بزرگ تر و موثر تر هستند. ارقام درهوش مصنوعی مقداری متفاوت است و صحبت تریلیون دلار است.
شرافت گفت: هوش مصنوعی مقوله ای است که از دهه پنجاه میلادی شروع شده اما دلیل اینکه در چند سال اخیر شهرت یافته این است که ما امروز انبوه داده ها و دسترسیها را داریم.
رئیس اتاق فکر هوش مصنوعی فرهنگستان علوم مطرح کرد: ما نگران آینده خیلی از شغل ها خواهیم بود. ما باید آینده را بسازیم و پیشنهاد من این است که اگر میخواهیم روی هوش مصنوعی تمرکز کنیم باید بدانیم در هر حوزه متفاوت است و باید استراتژیک خاص همان حوزه را داشته باشیم. در زمینه زیرساخت های فناوری خیلی خوب نیستیم اما سعی کردیم نقاط ضعف را در فهرست اقدامات مشخص کنیم و به آنها بپردازیم.
در پایان این مراسم از آثار برگزیده در بخش مقالات، کتب، طرحهای پژوهشی و رساله دکتری آیندهپژوهی تجلیل شد. اسامی برگزیدگان عبارتند از:
– پویا نخجیرکان؛ عنوان رساله: آینده نگاری راهبردی مدیریت شهرهای هوشمند در افق ۱۴۱۵ مورد مطالعاتی شهر رشت از دانشگاه بینالمللی امام خمینی قزوین
– الهام یوسفی همدانی؛ عنوان رساله:آینده نگاری برنامه درسی دوره ابتدایی در ایران در افق ۱۴۱۵ از دانشگاه اصفهان
– دکتر رضا حافظی: مقاله برتر استان تهران
– دکتر کیارش فرتاش: مقاله برتر استان تهران
– دکتر علی چاپرک: مقاله برتر استان تهران