خوردنی هایی که موهای سفید را سیاه میکنند!
به گزارش مدارس، موهای سفید را که می بینیم تازه به یاد پیشگیری و راهی برای جلوگیری از سفید شدن موها می افتیم. خوردنی های طبیعی را زیر و رو کنید تا میوه ای برای توقف سفید شدن موهایتان بیابید. موهای سفید بخش اجتناب ناپذیری از فرآیند سالخوردگی و افزایش سن هستند.
با افزایش سن، بدن شما ملانین کمتری تولید می کند، رنگدانه ای که رنگ مو را تامین می کند و باعث می شود مو به رنگ سفید طبیعی اش برگردد ؛ علاوه بر اینکه رژیم غذایی غنی از میوه ها و سبزیجات، کلیدی برای سلامت کلی بدن است، همچنین خوردن آنها باعث می شود که موهایتان به رنگ اصلی خود باز گردد به عبارت دیگر، کمبود مواد مغذی، ممکن است منجر به سفیدی زودرس شود، بنابراین خوردن میوه ها و سبزیجات درست به جلوگیری از سفید شدن زودهنگام مو کمک می کند.
مواد غذایی غنی از ویتامین B – 9:
ویتامین B – 9 که به اسید فولیک هم مشهور است، برای رنگ مو مهم است چون کمبود اسید فولیک منجر به سفیدی زودرس می شود.علائم دیگر کمبود اسید فولیک در بدن شامل خستگی، زخم در دهان، رشد ضعیف و زبان متورم می شود.
مردان و زنان بزرگ سال به 400 میکروگرم اسید فولیک در هر روز نیاز دارند، در حالی که زنان باردار و شیرده نیاز به میزان بیش از 500 تا 600 کالری در روز دارند.سبزیجات سبز تیره، مانند اسفناج، به طور طبیعی غنی از اسید فولیک بالا هستند، درست مانند آووکادو، بسیاری از سبزیجات، کلم بروکسل، سبزیجات ریشه ای و آب پرتقال.
غذاهای غنی از آهن:
اسفناج، لوبیا قرمز، سیب زمینی، عدس، کشمش و آلو، همه منابع خوبی از آهن هستند.میزان غذایی توصیه شده از آهن، 8 میلی گرم برای مردان بالغ و 18 میلی گرم برای زنان بین سنین 19 و 50 سال است – – که این میزان تا 27 میلی گرم در زنان باردار افزایش می یابد.
براساس تحقیقی که در سال 2012 منتشر شد، سطوح پایین آهن با سفیدی مو در ارتباط هستند. محققان در حال انجام تحقیق اثرات مس، روی و آهن در اوایل خاکستری شدن مو هستند.
غذاهای غنی از مس:
میوه ها و سبزیجات غنی از مس، عبارتند از:عدس، سیب زمینی، قارچ، سبزیجات پر برگ و سبزیجات خشک، مانند آلو. مس برای برخی از آنزیم های حیاتی خاص، از جمله تیروزیناز مورد نیاز است، که برای تولید ملانین مهم است، رنگدانه ای که در پوست و موی شما موجود است.
چنانچه در بخش سلامت نمناک بیان شده است مطالعه ای در سال 2012 نیز ارتباط قابل توجهی بین سطح مس کم و سفیدی زودرس موها پیدا کرده است. مقدار مجاز مس در رژیم غذایی توصیه شده برای زنان و مردان بالغ، 900 میکروگرم در روز است – – در حالی که برای زنان باردار 1000 میکروگرم برای زنان باردار و 1300 میکروگرم برای زنان شیرده افزایش می یابد.
سفیدی مو و علل دیگر:
سفیدی مو به طور معمول با در معرض بودن سموم و بخش طبیعی رشد و افزایش سن بیشتر می شود. اما این می تواند ناشی از عدم تعادل هورمونی و استرس نیز باشد که می تواند میزان هیدروژن پروکسید در موی شما را افزایش دهد و باعث سفید شدن موها می شود.
افراد ممکن است که در هر سنی موهای سفید داشته باشند. به طور کلی، زمانی که موهای شما شروع به سفید شدن می کند، به خاطر ژنتیک است – – اگر موی پدر و مادر شما زود سفید شده باشد، احتمالا برایً شما هم همین اتفاق خواهد افتاد.
چه غذاهایی باعث می شوند موهای سفید به سیاه تبدیل شوند؟
مو وقتی رنگ سفیدی به خود می گیرد که ملانین- – که رنگ موی خود را تولید می کند – – وقتی که افراد مسن تر می شوند، کاهش می یابد. دو نوع ملانین رنگ مو را تعیین می کنند:امولامین که موی قهوه ای را تولید می کند و فوملامین که رنگ قرمز را به موها می دهد. عوامل سفیدی زودرس موها شامل استرس، بیماری، نوشیدن بیش از حد چای، قهوه و الکل و خوردن بیش از غذاهای حد سرخ شده، روغنی، تند، ترش و اسیدی هستند.
مواد معدنی:
خوراکی های غنی از روی، آهن و مس به حفظ سلامت مو کمک می کند. در بخش سلامت نمناک بارها اشاره کردیم که ریزش مو می تواند ناشی از کمبود روی باشد. مقادیر کم مس در بدن می تواند رنگدانه را کاهش دهد.
منابع روی، گوشت قرمز، مرغ و سبزیجات سبز هستند. گوشت، تخم مرغ، گوشت قرمز، گندم و آفتابگردان منابع خوبی از آهن هستند. بادام هندی، بادام، خرچنگ، صدف ها و زرده تخم مرغ منابع خوبی از مس هستند.
ویتامین ها:
ویتامین B در سبزیجات برگ سبز، موز، گوجه فرنگی و ماست یافت می شود، به بدن در تولید چربی، ماده روغنی در مو که یک نرم کننده طبیعی را تشکیل می دهد، کمک می کند. شما می توانید با خوردن غذاهایی که غنی از ویتامین A، مانند سبزیجات سبز تیره و میوه های زرد، به جلوگیری ازسفید شدن موها کمک کنید. آب پنیر همچنین با دو قاشق سوپ خوری مخمر و گندم نیز می تواند به حفظ رنگ طبیعی خود کمک کند.
پروتئین:
خوردن غذاهای غنی از پروتئین از قبیل غلات، گوشت و سویا به تولید ملانین کمک می کند. کمبود پروتئین در بدن می تواند منجر به از دست دادن رنگ مو شود. پنج دانه برتر ی که غنی از پروتئین ها هستند، تاج خروس، گندم سیاه – که از آن آرد می تواند تهیه شود – – ارزن، جو و کوینوا هستند.
سالمون:
ماهی سالمون منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 است. امگا 3 است که پوست سر را سالم نگه می دارد، که مهم است چون پوست خشک پوست می تواند رنگ موهای شما را کدر کند. منابع دیگر امگا 3 شامل جلبک دریایی، میوه ها و سبزیجات تازه و روغن نارگیل هستند.
رژیم غذایی متعادل:
رژیم غذایی کم کالری معمولاً دارای مواد مغذی کمی برای مو هستند.چنین طرح هایی تمایل دارند رشد مو را کند کرده، موها را کدر کنند و همچنین می توانند منجر به ریزش مو شوند.داشتن رژیم غذایی متعادل غنی از ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین است که به شما کمک کند رنگ موهای طبیعی خود را حفظ کنید.
در انتها باید بگوییم که تغییر رنگ موهای سفید به سیاه غیرممکن نیست و مطالعات ثابت کرده است که برخی از مواد غذایی که در بالا در موردشان گفته شد و یک سری ترکیبات تجویز شده توسط متخصصان طب سنتی توانایی معکوس کردن روند سفیدی مو را داشته و با مداومت در استفاده فرد به نتیجه ی دلخواه خود رسیده است.