با خوردن این نوشیدنی فشار خون نمی گیرید!
به گزارش مدارس به نقل از همشهری آنلاین، چای کوهی به نامهای دیگری مانند توکلیجه و کلکنه نیز مشهور است. طعم چای کوهی تقریبا شبیه ترکیبی از بابونه، نعناع و لیمو است. چای کوهی حاوی ترکیبات شیمیایی شامل هاپیرین، ماده قرمز رنگ هایپریسین، تانن و اسید نیکوتینیک است.
این چای، هزاران سال است که توسط مردم یونان مورد استفاده قرار میگیرد. «بقراط»، پدر علم پزشکی و فیلسوف باستانیِ یونان، تأثیر مثبت نوشیدن چای کوهی را بر روی سیستم تنفسی و ایمنی بدن انسان تشخیص داده بود. این چای گیاهی، در اروپا و آمریکا نیز از قرنها پیش شناختهشده است.
یکی از خواص چای کوهی این است که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و به درمان سرماخوردگی کمک میکند. خلطآور است و در درمان برونشیت و آسم مؤثر است. دیگر خواص چای کوهی بهبود سوزش معده و زخم است. چای کوهی از اضطراب میکاهد و موجب خواب راحت و عمیق میشود.
از خواص چای کوهی میتوانیم به مواردی مانند سلامت پوست، درمان ویروسها، درمان افسردگی، پیشگیری آلزایمر، رفع بیخوابی، کمک به افزایش وزن، ضدعفونی مجاری ادراری، ضد درد و ورم معده، درمان کراز، تسکین درد دنبالچه، ضد سرطان، ضد کرمهای گوارشی، درمان میگرن، درمان اسهال خونی، رفع آرتریت، رفع کم خونی و تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کنیم.
چای کوهی و فشار خون
چای کوهی مانند چای ترش برای درمان فشار خون بالا عالی است. این چای حاوی ترکیباتی است که ویژگیهای رگگشایی دارد و میتواند فشار خون را پایین بیاورد. همچنین چای کوهی حاوی مقداری آنتیاکسیدان است و از انسداد عروق خونی و شریانها جلوگیری میکند. فشار خون و کلسترول مضر خون را کاهش میدهد.
نوشیدن چای کوهی تاثیر زیادی در کنترل و کاهش فشار خون دارد. افرادی که فشار خون آنها در نوسان است و به هر دلیلی فشار خون آنها کاهش یا افزایش آنی دارد، برای ثابت نگهداشتن آن مصرف میزان مناسبی از چای کوهی میتواند مفید و موثر باشد. چای کوهی برای فشار خون بالا مفید است. کسانی که کاهش فشار خون دائمی دارد، بهتر است از نوشیدن چای کوهی اجتناب کند.
چای کوهی دارویی ضد درد و ضدالتهاب
چای کوهی با طبع گرم و خشک دارویی ضد درد و ضد التهاب است. در طب سنتی استفاده از چای کوهی را برای درمان روماتیسم مفصلی موثر دانستهاند. تاکنون آزمایشات متعددی در مورد اثربخشی عصاره گیاه چای کوهی نیز انجام گرفته است. اثر ضد دردی و ضد التهابی گیاه چای کوهی به دلیل وجود ترکیبات فلاونوئیدی، ایریدوئیدی و ساپونینها در عصاره این گیاه است.
چای کوهی درمانی برای زخمها و التهابات دهان
از دم کرده گل یا برگ گیاه چای کوهی میتوان به عنوان دهانشویه استفاده کرد. این دمنوش گیاهی خاصیت ضدالتهاب و ضد عفونی دارد که ممکن است برای درمان زخمهای دهان، مشکلات لثه و التهابات گلو موثر باشد. استفاده از چای کوهی برای درمان آفتهای دهانی نیز مفید است.
افرادی که دچار التهاب گلو و زخم گلو در اثر سرفههای شدید و مکرر شدند، دمنوش سرد شده چای کوهی را غرغره کنند.ژ
چای کوهی موثر در درمان مشکلات گوارشی
متخصصان طب سنتی چای کوهی را برای درمان مشکلات گوارشی از جمله اسهال، نفخ معده و انگل معده و روده موثر میدانند. همانگونه که مطلع هستید، بیشتر نوشیدنیهای گیاهی به خصوص انواع چای دارای ترکیباتی به نام تانن هستند. تانن مسؤول عطر و طعم گس و تلخ چای و عامل رنگ برخی از انواع چای است.
پژوهشهای اولیه نشان داد که تاننها ممکن است به واسطه خواص آنتیاکسیدانی و ضد التهابی دارای فواید درمانی باشند. تانن برای معده خاصیت قابض کننده دارد و برای اسهال مفید است و به کاهش حرکات روده کمک میکند. این چای گیاهی از التهاب روده و معده میکاهد و فرآیند هضم را تقویت میکند.ژ
مضرات استفاده بیش از حد چای کوهی
*عصاره هیدروالکلی چای کوهی موجب سقط جنین میشود؛ بنابراین برای زنان باردار مضر است.
*افراد گرم مزاج از مصرف بیش از حد چای کوهی بپرهیزند. طبع گیاه گرم و خشک است و مصرف بیش از حد آن برای افراد گرم مزاج باعث خونی شدن ادرار میشود.
* مصرف بیش از حد چای کوهی میتواند برای افرادی که از فشار خون پایین رنج میبرند، خطرناک باشد. همچنین افرادی که از داروهای فشار خون بالا استفاده میکنند باید در مصرف این گیاه احتیاط کنند.
* افرادی که قصد عمل جراحی دارند، بهتر است ۲ هفته قبل از عمل این گیاه و فرآوردههای آن را مصرف نکنند.
* بو کردن برگها و گلهای گیاه چای کوهی تازه ممکن است برای برخی ایجاد حساسیت کند.