ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی خبر داد
محمدرضا شمس اردکانی گفت : ما از نظر علمی و عملی جایگاه خوب و رتبه ممتاز و بین المللی قابل قبولی در حوزه گیاهان دارویی کسب کرده ایم.
وی با بیان اینکه سابقه استفاده از گیاهان دارویی و طب سنتی در این حوزه چند هزار ساله است، افزود: پس از تشکیل دانشکدههای طب سنتی در سال ۱۳۸۶ با توفیق بسیار خوب و شتاب مناسبی در حوزه تولید علم در دنیا خودمان را نشان دادیم و از دو سال پیش (۲۰۲۲) تاکنون توانستیم رتبه چهارم دنیا را کسب کنیم که این موفقیت بسیار ویژهای است.
شمس اردکانی تصریح کرد: ستاد اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی در حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری تلاش و عزم جدی دارد که در پازل ایران قوی بتواند موضوع و سر فصل بسیار مهم در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی داشته باشد.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی در ادامه بیان کرد: در این راستا ما شرکتهای دانش بنیان خوبی داریم که در حوزه تولید و فرآوری و استخراج فعالیت میکنند و ستاد نیز از آنها حمایت خواهد کرد.
به گفته او، مردم در ایران از نظر فرهنگی و تمدنی و سابقه، دید خوبی نسبت به عطاریها دارند و عطاریها توانسته اند در بیشتر موارد اعتماد و رضایت مردم را جلب کنند.
وی مطرح کرد: شرکتهای دانشبنیان به خوبی در حوزههای مختلف تلاش کرده اند و ما باید در حال حاضر با دست به دست هم دادن و ظرفیتهای افزوده کار را پیش ببریم. در سالهای اخیر بازگشت به طبیعت در همه حوزهها پر رنگ شده و امیدواریم با تلاش خودمان و به کارگیری همه ظرفیتها در این زمینه موفقتر از پیش عمل کنیم.
شمس اردکانی، طب سنتی ایرانی را سلامت محور دانست و افزود: بسیاری از آموزههای طب سنتی ایران مبتنی بر اصلاح سبک زندگی است و با توجه به ریشه دار بودن این آموزهها در فرهنگ مردم، قابلیت پذیرش خوبی دارد و دسترسی به خدمات آن نیز برای مردم آسان است.
وی ادامه داد: ارتقای سلامت و کاهش بیماریها مستلزم افزایش سطح سواد سلامت مردم و تغییر رفتار آنها است. امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی، نوع غذاها، کم تحرکی و … علیرغم کنترل بیماریهای واگیر و عفونی، بار بیماریهای غیر واگیر افزایش یافته است.
شمس اردکانی در پایان “رعایت اصول تغذیه بر مبنای طب سنتی” را مهمترین اصلی دانست که رعایت آن منجر به حفظ سلامتی میشود.