گروهی از هنرمندان نمیتوانند ظلم موجود را ببینند
۰۸:۰۲ – ۱۷ آبان ۱۴۰۳
علی سیدان، سردبیر مجله سوره و برنامه «سوره فتح» از شبکه دو سیما در پاسخ به این سوال که موضع این برنامه نسبت به هنرمندانی که نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی سکوت کردند، چیست؟ گفت: برنامه «سوره فتح» صرفاً درباره هنر نیست، بلکه این برنامه به دنبال نگاه فرهنگی و معنوی به شرایط جنگی اخیر است. هنر و رسانه بخشی از جنگی است، که باید آرایش خود را متناسب با وضعیت الان سامان بدهد. باید این جنگ را ببیند و سعی کند آن را به مخاطب منتقل دهد. قطعاً کسانی که نسبت به جبهه مقاومت واکنش داشتند، به «سوره فتح» دعوت میکنیم، تا درباره انگیزه کار خود صحبت کنند.
سیدان ادامه داد: جریانی که بر فضای هنری ما حاکم است، منجر میشود قشری از هنرمندان بخاطر ترس، هزینهای که ممکن است بپردازند، یا بخاطر انگارههای غلط و شبه روشنفکرانه که در ذهنشان هست، نتوانند ظلم موجود را ببیند، با سکوت خود اعلام بیطرفی بکنند، یا سمت غرب کشیده بشوند، که ما آنها را در برنامه مورد نقد قرار میدهیم. از طرفی، احیاناً جریاناتی که در درون حاکمیت هستند، که میخواهند جنگ را از چشم مردم بپوشانند، که آنها هم در دایره نقد ما هستند.
سردبیر مجله سوره در پاسخ به این سوال که بخشی از القا کردن این موضوع از طرف رسانههای معاند آب میخورد، که میخواهند اینطور بنظر برسد که جنگ الان جنگ رژیم صهیونیستی با جمهوری اسلامی است، نه مردم، تصریح کرد: رسانههای معاند دو خط را دنبال میکنند، که مکمل هم است. بعضی از آنها خیلی جنگ طلب هستند، اما اینطور تبلیغ میکنند که این جنگ جنگِ با حکومت است، نه مردم. کسانی که این صحبت را میزنند رسانههای جنگی یا گروههای تبلیغاتی اسرائیل هستند. در حالی که در غزه و لبنان مردم درگیر تبعات جنگ نیستند؟! الان فقط گروه حماس مورد حمله قرار گرفته است؟ زن و بچه و گروههای غیر نظامی مورد کشتار آنها قرار نگرفتند؟
سردبیر برنامه «سوره فتح» با بیان اینکه جریان دیگری وجود دارد، که میخواهد جنگ را دور نشان بدهد و سازش را تئوریزه بکند، توضیح داد: این جریان میخواهد جنگ را قابل پیشگیری نشان بدهد و حتی بگوید الان شرایط جنگی نیست؛ اگر جنگی هست، این جنگ جنگ ما نیست و ربطی به ما ندارد. این در حالی است که برای اولینبار تبادل مستقیم آتش بین رژیم صهیونیستی و ایران اتفاق افتاد، که طی آن تعدادی از نظامیان ما به شهادت رسیدند. الان دیگر نمیتوان گفت میتوان جلوی این جنگ را گرفت. اگر ما به استقبال جنگ نرویم و شرایط پیش آمده را بپوشانیم و بخواهیم لالایی بخوانیم و بگوییم میتوان صلح ابدی داشت، بنظرم بر ضد مردم و ضد امنیت ملی کار کردیم. هرچند این خط را برخی رسانههای خارجی و داخلی پیگیری میکنند.
به گفته وی، ما همین خطی که الان در شرایط جنگی قرار داریم و همه از جمله هنر و رسانه باید نسبت به این وضع آرایش خود را تغییر بدهند، به عنوان مسئله روی میز برنامه «سوره فتح» میگذاریم.
سیدان درباره عنوان برنامه به اسم «سوره فتح» گفت: تحریریه برنامه «سوره فتح» تحریریه فعلی مجله سوره است. عنوان «سوره فتح» ترکیبی از روایت فتح و مجله سوره است. یعنی خطی که مجله سوره از زمان شهید آوینی داشت، که نشاندهنده خط اسلامِ مبارز در برابر جریان غرب زدگی است و ما به عنوان معنابخشی به صحنه نبرد از آن استفاده میکنیم. ما همان گفتار را به کار میبریم، تا بتواند جنگ جاری حق و باطل را توضیح بدهد و معنابخشی بکنیم.
خبرنگار: نفیسه خلیلی