چگونگی تغذیه مناسب دانشآموزان در مدرسه
یک متخصص و پژوهشگر حوزه تغذیه ضمن تشریح مواد غذایی مفید و موثر در داشتن یک وعده غذایی مغذی در مدرسه، مصرف کربوهیدراتها را عامل عملکرد خوب مغز در یادگیری دانست.
این متخصص و پژوهشگر حوزه تغذیه افزود: در کنار کربوهیدراتها، پروتئینها نقش اساسی در عملکرد هورمونهای بدن را دارد و همچنین سایر مواد مغذی مثل ویتامینها و مواد معدنی شامل ویتامینهای گروه B، اسیدهای چرب امگا سه، آهن، روی و زینک میشود و تمام این موارد در عملکرد شبکه عصبی تاثیرگذار هستند.
وی با تاکید بر داشتن رژیم غذایی مناسب در فواصل تحصیلی گفت: رعایت رژیم غذایی متنوع که شامل همه گروههای غذایی باشد از جمله مواردی است که قشر محصل باید درنظر داشته باشند و در رژیم غذایی خود با تاکید بر مواد غذایی که از نظر مواد مغذی غنی هستند مانند نانهای سبوسدار، پروتئینهای باکیفیت (پروتئین تخممرغ و پروتئینهای حیوانی) میتوانند در داشتن یک رژیم غذایی سالم موفق باشند.
ملجایی ادامه داد: دانشآموزانی که در شیفت صبح به مدرسه میروند باید قبل از خروج از خانه حتما وعده صبحانه خود را میل کنند به طوری که یک صبحانه ساده و سبک میتواند در روند تحصیل و روز آنها تاثیرگذار باشد و برای یادگیری اول صبح بسیار مهم و موثر است.
وی اضافه کرد: صبحانههای مفیدی که میتوانند در کمال ساده و سبک بودن مفید واقع شوند شامل نان و پنیر و گردو، نان و پنیر و سبزیجات، نان و پنیر و خیار و گوجه و نان و کره و مربا است و سایر خوراکها از جمله عدسی، تخممرغ آبپز، تخممرغ نیمرو که در ترکیب با نان سبوسدار که بهعنوان یکی از منابع مهم است میتواند یک صبحانه مفید را برای دانشآموزان به ارمغان بیاورد.
نانها از نظر دارابودن کربوهیدرات، پروتئین، مواد معدنی و ویتامینها غنی هستند مخصوصا نانهای سبوسدار (نان سنگک، نان بربری، نان جو) که نسبت به نانهای سفید (نان لواش، نان تافتون) اولویت دارند و این اولویت به خاطر این است که نانهای سبوسدار از نظر مواد مغذی محتوای مواد مغذی بالاتری دارند.
این متخصص حوزه تغذیه گفت: در ساعتهای انتهایی مدرسه، از مصرف مواد غذایی که سیری طولانیمدتی را ایجاد میکنند پرهیز کنید به این دلیل که باعث میشود اشتهای دانشآموز برای مصرف ناهار که وعده اصلی است تحت تاثیر قرار بگیرد، ترجیحا میانوعدههای سبک را برای وعده قبل از ظهر در نظر بگیرید.