ماجرای استخدام ۳ هزار طلبه در آموزش و پرورش | وزیر در دیدار با آیتالله همدانی چه گفته بود؟
به گزارش مدارس، حجتالاسلام و المسلمین حمید نیکزاد مشاور وزیر آموزش و پرورش و دبیر ستاد همکاریهای حوزههای علمیه و آموزش و پرورش در پاسخ به سوالی مبنی بر دیدار اخیر وزیر آموزش و پرورش با آیتالله نوری همدانی و تاکید وزیر بر لزوم حضور نیروهای جهادی و طلاب در مدارس و اعلام خبر جذب ۳۰۰۰ طلبه به عنوان معلم در مدارس از طریق آزمون استخدامی اخیر وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: آنچه در رسانهها آمده، با واقعیت و آنچه وزیر آموزش و پرورش در دیدار آیت الله العظمی نوری همدانی بیان کردند، متفاوت است.
مشاور وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: وزیر در گزارش خود بیان کردند که در آزمونهای استخدامی اخیر ۷۰ هزار نفر جذب شدهاند که بعد از پذیرش متوجه شدیم ۳۰۰۰ نفر از این افراد طلبه آشنا به تعلیم و تربیت بودهاند.
دبیر ستاد همکاریهای حوزههای علمیه و آموزش و پرورش تاکید کرد: لذا برای ما مایه مسرت است که طلاب جوان نیز دغدغه آموزش و پرورش دارند و در آزمونهای رسمی در شرایط برابر و بدون هیچگونه امتیاز خاصی شرکت میکنند و به کسوت معلمی نائل میشوند.
فهرست مطلب
- 1 آموزش و پرورش هیچگونه کمک مالی به طلاب طرح امین انجام نمیدهد
- 2 همکاری زنان طلبه با آموزش و پرورش
- 3 جذب جداگانه و اختصاصی طلاب؟
- 4 مدارس وابسته به حوزه علمیه
- 5 ارتقای بنیه اعتقادی و اخلاقی دانشآموزان
- 6 استفاده از نیروهای دارای مدارک معادل کارشناسی تا دکتری حوزه علمیه
- 7 برنامه و متون درسی مدارس وابسته به حوزه علمیه
آموزش و پرورش هیچگونه کمک مالی به طلاب طرح امین انجام نمیدهد
نیکزاد درباره فعالیت طلاب تحت عنوان طرح «امین» در مدارس نیز خاطر نشان کرد: از سوی دیگر طلاب جهادی در قالب طرح تربیتی «امین» کمک خوبی به آموزش و پرورش می کنند. طلبههای متخصص و متعهد با سازوکارهای قانونی و پس از گذراندن دورههای آموزشی ضروری در زمینه تربیت، مواجهه با کودک و نوجوان و کسب موفقیت در مصاحبههای تخصصی و تربیتی در مدارس حضور دارند.
وی ادامه داد: همه هزینههای آن هم بر عهده حوزه علمیه است و آموزش و پرورش هیچ گونه کمک مالی به این طلاب ندارد و صرفا جهت تحقق تربیت تمام ساحتی، زمینه حضور آنان در مدارس فراهم می شود آن هم نه در زمان کلاسهای رسمی بلکه با حضور در دفتر مدرسه، زنگهای تفریح و یا کلاسهای فوق برنامه این امر انجام میشود.
به گفته وی، طلاب طرح «امین» ابتدا در راستای سر فصلهایی اعم از آشنایی با آموزش، آشنایی با علوم تربیتی، آشنایی با تربیت اسلامی و کسب مهارتهای تربیتی آموزشهایی میبینند و سپس وارد مدارس میشوند.
دبیر ستاد همکاریهای حوزههای علمیه و آموزش و پرورش همچنین با استناد به تحقیقات میدانی که به گفته وی اخیرا در نیمی از استانهای کشور انجام شده است، اظهار کرد که رضایت کادر تربیتی و مدیریتی مدارس و همچنین خانوادهها از طرح «امین» چشمگیر و نزدیک به ۹۰ درصد است.
مشاور وزیر آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: ضمنا همین جا اعلام می کنم که آغوش آموزش و پرورش برای حضور همه گروهها و ظرفیتهای مردمی علاقه مند، مستعد و جهادی باز است.
همکاری زنان طلبه با آموزش و پرورش
نیکزاد همچنین در پاسخ به اینکه آیا طلبههای خانم نیز در مدارس دخترانه با آموزش و پرورش همکاری دارند، گفت: طلاب خواهر نیز همچون برادران یا از طریق آزمون جذب شدهاند و مثل سایر معلمان استخدامی وظایف خود را دنبال می کنند و یا از طریق طرح تربیتی «امین» با مدارس همکاری دارند، که در این صورت رابطه استخدامی و دریافت وجهی از آموزش و پرورش ندارند.
جذب جداگانه و اختصاصی طلاب؟
این مسئول با بیان اینکه امسال یا سال های قبل هیچ گونه جذب جداگانه و اختصاصی برای طلاب خواهر و برادر در آموزش و پرورش نداشتهایم، افزود: مسیر استخدام طلاب خواهر و برادر نیز همانند سایرین تنها از طریق آزمونهای سراسری، ماده ۲۸ دانشگاه فرهنگیان و قوانین و مقررات دیگر بوده است.
وی افزود: ناگفته نماند که به کارگیری مبلغان در طرح تربیتی امین با لحاظ شرایط تحصیلی، احراز شایستگی و کسب امتیاز لازم در ارزشیابیها و گذراندن دورههای آموزشی میسر میشود. تکرار می کنم همکاری با جذب و استخدام متفاوت است و مبلغان طبق دستورالعمل ابلاغی طرح امین که از سوی وزیر و همچنین مدیر حوزههای علمیه ابلاغ شده است، به صورت خودجوش، دغدغهمند و جهادی با روحیه انقلابی در مدارس فعالیت میکنند.
مدارس وابسته به حوزه علمیه
نیکزاد همچنین در پاسخ به اینکه اخیرا خبری مبنی بر راه اندازی مدارس وابسته به حوزه علمیه منتشر شد که واکنشهای زیادی را در بر داشت، آیا این خبر را تایید میکنید، اظهار کرد: مطابق با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و در راستای تدابیر دولت سیزدهم، تحقق تربیت تمام ساحتی و گسترش عدالت آموزشی تنها با مشارکت سایر دستگاه ها و نهادها و افزایش نقش مردم متصور است.
وی با بیان اینکه شورای عالی آموزش و پرورش فرصت همکاری و نقش آفرینی در عرصه خطیر تعلیم و تربیت را به واسطه مدارس وابسته فراهم آورده است، ادامه داد: این فرصت زمینه به کارگیری ظرفیتهای سخت افزاری چون زیرساختها و ابنیه و نرم افزاری چون الگوهای تربیتی و توان نیروی انسانی برای خدمت به ارتقاء آموزش و پرورش فرزندان ایران اسلامی را میسر خواهد کرد. این مدارس دولتی که سالیانی در خدمت آموزش و پرورش بودهاند و عملکرد موفقی از منظر خانوادهها و دانش آموزان داشتهاند، علاوه بر رعایت ضوابط و اقتضائات آموزش رسمی عمومی و حفظ کیفیت بعد علمی و آموزشی دانش آموزان که سطح آن به مراتب از مدارس عادی دولتی بالاتر است، نسبت به تقویت جنبههای مهارتی و هویت ملی و دینی محصلان توجه ویژهای را مدنظر خواهند داشت تا افراد را برای زندگی موفق و اثربخش در جامعه اسلامی و ایرانی آماده کنند.
دبیر ستاد همکاریهای حوزههای علمیه و آموزش و پرورش تاکید کرد: گرچه حوزههای علمیه با توجه به رسالت خود و دغدغهمندی حوزویان یکی از پیشتازان تاسیس مدارس وابسته هستند اما انحصاری برایشان وجود ندارد و مراکز عملی، دانشگاهی، صنعتی و نهادهای دیگر نیز در بستر قوانین و با رعایت شرایط توانایی مشارکت و ایجاد این گونه مدارس را خواهند داشت تا یاری گر نظام تعلیم و تربیت در تربیت دانش آموزان فکور، خلاق، امیدوار، متدین، فعال و عالم باشند.
ارتقای بنیه اعتقادی و اخلاقی دانشآموزان
مشاور وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه اساسا هدف از راه اندازی مدارس وابسته به حوزه چیست، آیا قرار است دانش آموزان این مدارس تحت تعالیم ویژهای قرار گیرند؟، توضیح داد: ارتقاء بنیه اعتقادی و اخلاقی دانش آموزان یکی از عرصههای ضروری برای مشارکت همه نهادها و سازمانها است و حوزه علمیه بیشتر از سایرین میتواند در این موضوع فعال باشد.
استفاده از نیروهای دارای مدارک معادل کارشناسی تا دکتری حوزه علمیه
نیکزاد تصریح کرد: بر همین اساس ایجاد مدارس وابسته به حوزه در دستور کار قرار گرفت تا ضمن طراحی و پیاده سازی الگوهای موفق مدیریت تربیتی، از نیروهای متخصص، واجد شرایط و دارای مدارک سطوح عالی حوزه علمیه که معادل کارشناسی تا دکتری است، استفاده شود.
برنامه و متون درسی مدارس وابسته به حوزه علمیه
وی در عین حال تاکید کرد: متون آموزشی و برنامه درسی مدارس وابسته به حوزه علمیه با آنچه در سایر مدارس برای مقاطع مختلف تحصیلی در نظر گرفته شده است هیچ گونه تفاوتی ندارد. از سوی دیگر در این مدارس هزینهای دریافت نمی شود و صرفا حمایتهای معنوی و فوق برنامههایی با رویکرد تربیت در این مدارس جریان دارد که با استقبال والدین دانش آموزان نیز مواجه شده است؛ برای مثال مدرسهای در مشهد که وابسته به حوزه علمیه است با ظرفیت ۲۵۰ نفر بیش از ۲۰۰۰ متقاضی دارد.