فرش قرمز شهر زیر پای مهر | شهرداری تهران به استقبال سال تحصیلی میرود
همشهری-محمد سرابی: رسیدگی به ایمنی کارگاههای ساختمانی با اولویت معابر منتهی به مدارس، مهدکودکها و مراکز آموزشی خواهد بود. همچنین مسائلی چون آموزش کاهش مصرف انرژی و آب، کاهش مصرف پلاستیک و توزیع کتب محیطزیستی در دستورکار قرار دارد.
ایمنسازی مدارس همزمان با آغاز مهر
اولیای دانشآموزان انتظار دارند که محیط آموزش فرزندانشان امن و بیخطر باشد. یک جنبه این ایمنی به ساختمان و تجهیزات مدرسه و جنبه دیگر به مهارت و اطلاعات دانشآموزان برای مقابله با شرایط بحرانی بستگی دارد. شهرداری برای هر دو بخش برنامههایی دارد. معاون بازیابی، توانمندسازی و مشارکت جامعهمحور سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران در اینباره به همشهری میگوید: «در طرح استقبال از مهر گروههای دوام از مدارس بازدید میکنند و در صف و کلاسهای درس، نکات مربوط به ایمنی و کمکهای اولیه و اطفای حریق را آموزش میدهند. این کار در طول سال تحصیلی هم بهصورت مداوم انجام میشود اما در روزهای ابتدای سال بهصورت ویژه انجام خواهد شد.»
شاهین مظفری میافزاید: «ساختمانها بهصورت سازهای بررسی میشوند زیرا برخی از ساختمانها نیاز به مقاومسازی دارند. همچنین نردهها و حفاظهایی باید در مقابل پنجرهها و راهپلهها و لبه پرتگاهها نصب شده باشد. با توجه به اینکه برخی مدارس مشکل بودجه دارند سال گذشته با رایزنی معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، بخشی از بودجه فرهنگی به ایمنی اختصاص داده شد و صرف مواردی مانند خرید کپسول و تعمیر حفاظها شد.»
صفر تا ۱۰۰ تدارک ترافیکی برای استقبال از مهر
سال تحصیلی جدید از چند روز دیگر یعنی ۳ مهر آغاز میشود و مدیریت شهری تدارک مفصلی برای بزرگترین رویداد ترافیکی سال آماده کرده است. نزدیک به ۲ماه جلسات مستمر استقبال از مهر در استانداری تهران با حضور اعضای این ستاد تشکیل شده است. آنگونه که دبیر کمیته حملونقل ستاد استقبال از مهر تهران اعلام کرده، طی این مدت ۵ کارگروه تشکیل شده تا در بخشهای مختلف خدماتی، برنامهریزی دقیقی برای کنترل ترددهای شهری و مدیریت آنها به بهترین شکل ممکن انجام شود. مهدی گلشنی، مدیرکل حملونقل عمومی معاونت حملونقل شهرداری تهران در گفتوگو با همشهری از جزئیات اقداماتی گفت که قرار است به مناسبت آغاز سال تحصیلی در پایتخت اجرایی شود.
بهگفته گلشنی، مهرماه نقطه اوج ترافیکهای شهری در معابر تهران است و ناوگان حملونقل عمومی باید برای سنجش ظرفیتها، هماهنگی سازمانها و اقدامات بهبود تردد شهروندان تدارک ویژهای ببیند. در این زمینه از مصوبه اسفند ۱۴۰۱ هیأت وزیران استفاده شد که بخش اول آن به تغییر ساعت ادارات در تابستان اشاره داشت و بخش دوم آن مربوط به شناورشدن ساعت آغاز بهکار ادارات از ۷تا۹صبح است. این مصوبه کمک زیادی به کاهش طول صف ترافیک در معابر شهری میکند.
اجرای طرح شناورسازی ۱۰تا۱۵ درصد کاهش ترافیک بهدنبال دارد. این در شرایطی است که هرسال با آغاز مهرماه ۲۰تا۲۵ درصد ترافیک معابر افزایش مییابد و هر اندازه تردد شهری شناور شود، از تمرکز ترافیکی کاسته میشود.
همچنین قرار است بهزودی تعریف جدیدی از نرمافزارهای خدمترسانی شود تا شهروندان بتوانند تخفیف لازم را برای ترددهای شهری دریافت کنند و برنامهریزی بهتری برای ترددهای شهری با حملونقل عمومی انجام دهند. در کارگروه توزیع بار و کالا نیز تصویب شد که توزیع در ساعات پیک رخ ندهد و از ساعت ۱۰ به بعد باشد.