مقالات مختلف

رقابت دستاورد‌های دانشگاه های کشور برای ساخت ماهواره مکعبی

آیین افتتاحیه مسابقه طراحی و ساخت ماهواره مکعبی «QSAT» در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.

رقابت دستاورد‌های دانشگاه های کشور برای ساخت ماهواره مکعبی
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مسابقه طراحی و ساخت ماهواره مکعبی کیوب ست (تاسواره) با هدف ترویج دانش فنی و ایجاد بخش خصوصی توانمند و نیز تربیت نیروی متخصص و کارآمد در این حوزه، در محل سالن استاد ربیعی دانشگاه شریف برگزار شد.

در این مراسم معاون پژوهش و فناوری و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف و رئیس اسبق سازمان فضایی گفت: صنعت فضایی در آینده بشر تأثیر شگرفی دارد.

حسن حدادپور افزود: در دنیا کشور‌های متعدد هم برنامه فضایی را جدی گرفته‌اند، ما در منطقه حرکت را شروع کرده‌ایم، اما باقی کشور‌ها تندتر از ما دویده‌اند و مسئولان این حوزه باید اهتمام بیشتری بورزند و دانشجویان و سربازان ارتش فضایی نیز باید بیشتر تلاش کنند.

وی گفت: زمانی اسپیس ایکس اعلام کرد که قصد دارد ۴ هزار و ۴۵۰ ماهواره به فضا بفرستد و منظومه ماهواره‌ای تشکیل دهد. بعد از مدتی این تعداد را به ۱۲ هزار و بعد از آن به ۴۲ هزار ماهواره افزایش داد.

آقای حدادپور با تاکید بر اهمیت برگزاری مسابقه طراحی و ساخت ماهواره مکعبی با تیم‌سازی و تعامل علاقه‌مندان برای کمک به صنعت فضایی درخصوص کیوب ست (تاسواره) گفت: کیوب ست (تاسواره) به نوعی از ماهواره‌های کوچک گفته می‌شود که به‌صورت ماهواره‌ای متشکل از واحد‌های مکعب‌شکل در ابعاد ۱۰×۱۰×۱۰ سانتی‌متر و وزنی در حدود ۱۳۰۰ گرم تعریف شده‌اند.

وی افزود: تاسواره‌ها ماهواره‌هایی هستند متشکل از واحد‌های ساختاری مکعبی که بتوان آنها را درون یک خشاب با قابلیت یکپارچه‌سازی با سامانه پرتابگر جانمایی کرد و به آسانی در مدار قرار داد.

پیشنهاد مطالعه، کلیک کنید:  لیست بهترین تنقلات خوشمزه برای دیابتی‌ها

گفتنی است، با تقسیم‌بندی انجام گرفته بر اساس وزن، تاسواره‌ها بسته به این که از چند واحد تشکیل شده باشند جزء «پیکو ماهواره‌ها» یا «نانو ماهواره‌ها» قرار می‌گیرند.تاسواره‌ها معمولاً با ابزاری در ایستگاه فضایی بین‌المللی در مدار قرار داده می‌شوند یا به صورت محموله ثانویه در کنار محموله اصلی در پرتاب ماهواره‌های بزرگ‌تر در مدار قرار می‌گیرند.

در دهه اخیر، تاسواره‌ها زمینه‌ساز پیشرفت‌های مهمی در علوم مختلف مانند: فیزیک فضایی و خورشیدی، شاخه‌های زمین‌شناسی و سنجش از راه دور و زیست‌شناسی بوده‌اند.

گفتنی است این رقابت به مدت ۱۲ ماه در سه مرحله طراحی مفهومی و اولیه، طراحی جزئی و ساخت نمونه مهندسی اجرا می‌شود. همچنین برای ۳ تیم برتر که به مرحله نهایی وارد می‌شوند، هزینه قطعات، ساخت و آزمون تامین خواهد شد.

نمایش بیشتر
باکویت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Banner
https://madaress.ir/sitemap_index.xml