علمی فرهنگیمقالات مختلف

دستیابی به شواهدی از یک ساحل باستانی در شمال سیاره سرخ

۰۸:۳۰ ۲۷ آبان ۱۴۰۳

خط ساحلی در منطقه جنوبی Utopia Planitia، در نیمه شمالی مریخ، احتمالاً توسط دریایی که برای مدت کوتاهی در تاریخ اولیه این سیاره وجود داشته است، یعنی بیش از ۳.۵ میلیارد سال پیش، باقی مانده است.

از زمان فرود روی سطح مریخ در ماه مه ۲۰۲۱، مریخ نورد چورنگ در حال تجزیه و تحلیل رسوبات در Vastitas Borealis، یک دشت کم ارتفاع در نیمکره شمالی این سیاره بوده است.

دانشمندان مدت‌ها تصور می‌کردند که این منطقه در دشت‌های شمالی سیاره زمانی حاوی یک اقیانوس بوده است. دانه‌های ریز مواد معدنی، مانند سیلیس هیدراته که در این منطقه یافت می‌شوند، بیشتر با این ایده مطابقت دارد که این ذخایر در یک محیط ساحلی، یعنی نزدیک دریا یا اقیانوس، به جای نشات از فعالیت‌های آتشفشانی شکل گرفته اند.

دانشمندان داده‌های فضاپیمای Chorong و مدارگرد شناسایی مریخ را که در سال ۲۰۰۵ به فضا پرتاب شد، تجزیه و تحلیل کردند تا سن سطح و ترکیبات معدنی منطقه Utopia Planitia جنوبی، واقع در نزدیکی Vastitas Borealis را برآورد کنند.

تجزیه و تحلیل انجام شده، ویژگی‌های زمین‌شناسی متمایز مانند دره‌ها و کانال‌های رسوب را در این بخش از سیاره، مطابق با یک منطقه ساحلی باستانی نشان می‌دهد.

این تجزیه و تحلیل باعث شد تا دانشمندان مشکوک شوند که این رسوبات در نتیجه یک رویداد احتمالی سیلابی در حدود ۳.۶۸ میلیارد سال پیش شکل گرفته اند. این خط ساحلی احتمالاً توسط یک اقیانوس کوتاه مدت تشکیل شده است که سطح دریا احتمالاً حدود ۳.۴۲ میلیارد سال پیش یخ زده و ناپدید شده است.

پیشنهاد مطالعه، کلیک کنید:  افتتاح نمایشگاه عکس شهید جمهور در نگارخانه رضوان

دانشمندان در مقاله تحقیقاتی خود توضیح دادند: ما یک تجزیه و تحلیل جامع از ویژگی‌های جغرافیایی منطقه فرود با استفاده از داده‌های سنجش از دور انجام دادیم، آن را با مشاهدات درجا تکمیل کردیم و ویژگی‌هایی را نشان دادیم که با حضور یک منطقه ساحلی در جنوب اتوپیا سازگار است. 

نتایج این تحقیق در مجله Scientific Reports منتشر شده است.

دانشمندان هشدار می‌دهند که این اندازه‌گیری‌های فضاپیمای Chorong شواهد مستقیمی از وجود یک اقیانوس باستانی در مریخ ارائه نمی‌کند؛ اما این تجزیه و تحلیل این احتمال را افزایش می‌دهد که منطقه Utopia Planitia جنوبی میزبان منطقه بزرگی از آب بوده است و به درک ما از تکامل مریخ می‌افزاید.

اکنون دانشمندان امیدوارند که نتایج حاصله به تصمیم گیری در مورد مکان‌های فرود احتمالی برای ماموریت‌های آینده برای بررسی احتمال وجود مخازن آب باستانی در مریخ و نقش آن ها در شکل دادن به زمین شناسی سیاره کمک کند.

منبع: ایندیپندنت

نمایش بیشتر
باکویت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Banner
https://madaress.ir/sitemap_index.xml