حجت اله مرادخانی: در آغاز دولت احمدینژاد، سازمان صنایع دستی منحل و نابود شد/ جای میراث فرهنگی فقط در شعارهای انتخاباتی است/آمار صادرات صنایع دستی فیک است
گفتوگوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با پژوهشگر صنایع خلاق
دیدارنیوز ـ نسرین نیکنام: حجت اله مرادخانی استاد دانشگاه و پژوهشگر صنایع خلاق مهمان یکی دیگر از برنامههای جامعه پلاس بود.
با او در این برنامه از دلایل علاقه او به میراث فرهنگی و صنایع دستی پرسیدیم تا دلایل رشد نیافتگی حوزه میراث فرهنگی و چالشهای صنایع دستی.
ویدیوی این گفتوگو را میتوانید اینجا، یوتیوب و آپارات ببینید.
او در این گفت و گو به این موضوع اشاره میکند که ما نباید فراموش کنیم که فرهنگ و پدیدههای فرهنگی و تنوع آن در دامان طبیعت شکل گرفته؛ ما زاگرس داریم که پر از تنوع لباس غذا، موسیقی و لهجه است ما البرز و کویر و … داریم و در یک کلام میتوان گفت که فرهنگ ما در بطن طبیعت شکل گرفته است.
این پژوهشگر صنایع خلاق معتقد است که میراث فرهنگی چه ملموس و ناملموس حالش خوب نیست و دلیل آن هم این است که در ساختار مدیریت کلان کشور میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در اولویت نیست و محلی از اعراب ندارد جز در شعارهای انتخاباتی، میتینگها یا موقعیتهایی که ما میخواهیم ژست روشنفکری بگیریم.
مرادخانی با اشاره به اینکه در تمام سالهای گذشته همه اسناد بالادستی و برنامه توسعه را رصد میکرده میگوید: بعضا در برنامههای توسعه ردی از میراث فرهنگی و صنایع دستی نبوده مگر در برخی از دولتها که شاید نیم نگاهی به آن داشتند که آنقدر این توجه آنقدر کم بوده که تاثیرگذار نبوده است.
او در بخش دیگری از این گفتگو به انحلال سازمان صنایع دستی در آغاز دولت نهم و ریاست جمهوری احمدی نژاد اشاره میکند و میگوید: این سازمان در یک شب منحل شد و قرار بود شرکت “تسویه” به اموال و داراییهای آن رسیدگی کند، اما اتفاقی که افتاد این بود که این شرکت تمام دارایی ها، اموال غیر منقول و ساختمانهای سازمان که در همه استانها نمایندگی داشت را به تاراج برد.
این استاد دانشگاه معتقد است که پیوست صنایع دستی به میراث فرهنگی کار خوبی نبود، زیرا در آن زمان، سازمان صنایع دستی بر اساس یک دادههای درست و منطقی شکل گرفته بود و در یک شب نابود شد.
Source link