اقتصادی

تامین ۶۴ درصد سوخت مورد نیاز برای تولید برق کشور در پارس جنوبی

۱۱:۰۸ ۲۱ شهريور ۱۴۰۳

علیرضا ریخته‌گر دزفولی با بیان اینکه تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی روزانه بیش از ۷۰۰ میلیون مترمکعب است، گفت: تولید در سکوی فاز یک میدان گازی پارس جنوبی مانند دیگر سکوهای مستقر روی این میدان مشترک حدود یک‌هزار میلیون فوت‌مکعب یعنی معادل ۲۸ میلیون و ۳۰۰ هزار مترمکعب است و این مقدار می‌تواند گاز یک استان را تامین کند.

وی با اشاره به اینکه ۷۰درصد گاز، ۴۰درصد خوراک تولید بنزین و ۶۴درصد سوخت مورد نیاز برای تولید برق کشور از میدان گازی پارس جنوبی تامین می‌شود، افزود: وزارت نفت برای رفع ناترازی و تولید مستمر گاز در فصل سرما، تعمیرات اساسی (اورهال) ۳۵ سکو از این میدان را در برنامه خود قرار داده است و اورهال این سکوها از اواسط فروردین آغاز شده است و تا اواخر آبان ادامه دارد.

مدیر تولید و عملیات شرکت نفت و گاز پارس بیان کرد: از زمان آغاز تحریم‌ها، دانش‌بنیان‌کردن صنعت نفت در اولویت قرار گرفت و در مرحله نخست، تولیدات داخل را هدف قرار داده‌ایم و برای تعمیرات اساسی سکوهای میدان گازی پارس جنوبی، که یکی از سنگین‌ترین اورهال‌های دو دهه اخیر در این میدان است، تماماً از شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی استفاده کرده‌ایم.

ریخته‌گردزفولی ادامه داد: هم‌اکنون به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی از لحاظ تولید گاز از پارس جنوبی از قطر جلو هستیم. درواقع توانسته‌ایم بخشی از نیازهای داخلی را با اتکا به این شرکت‌ها تامین و فعل خواستن را صرف کنیم، همچنین تهدیدی را که از قبال تحریم‌ها برای صنعت نفت و گاز کشور به‌ وجود آمده بود به فرصت تبدیل کردیم و فرصتی برای شرکت‌های داخلی به‌ وجود آمد تا بتوانند از این فرصت استفاده کنند و خود را به سطحی که نیاز این صنعت است، برسانند.

پیشنهاد مطالعه، کلیک کنید:  درآمد‌های وصولی سازمان امور مالیات افزایش می‌یابد

وی با بیان اینکه کارکنان میدان گازی پارس جنوبی از اقصی‌نقاط کشور هستند، گفت: زمانی که در بخش‌هایی از کشور به‌خاطر گرمای هوا شرایط تعطیلی و تغییر ساعت حاکم می‌شود، در پارس جنوبی چنین چیزی را نمی‌بینید و کارکنان صنعت نفت در یک کار جهادی با ازخودگذشتگی ۲۴ ساعته در دمای بالای ۵۰ درجه مشغول کار هستند تا تولید گاز لحظه‌ای متوقف نشود.

مدیر تولید و عملیات شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به‌ اینکه هم‌اکنون در سکوی SPQ1 دو عملیات اورهال و حفاری چاه‌های درون‌میدانی به‌صورت هم‌زمان انجام‌ می‌شود، گفت: هدف از این کارها افزایش تولید گاز در میدان پارس جنوبی است.

ریخته‌گردزفولی بیان کرد: با توجه به برداشتی که بیش از ۲۰ سال از میدان پارس جنوبی انجام شده است، این میدان دچار افت ظرفیت و فشار شده و برای حفظ مقدار تولید با توجه به ناترازی که در موضوع انرژی در کشور وجود دارد، تعدادی حلقه چاه‌ را به این سکوها اضافه می‌کنیم. حفاری چاه‌های درون‌میدانی در قالب چهار بسته با چهار شرکت حفار داخلی در نظر گرفته شده است و امیدوارم با حفاری این چاه‌ها، به تولید حداکثری در میدان گازی مشترک پارس‌ جنوبی برسیم.

نمایش بیشتر
باکویت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Banner
https://madaress.ir/sitemap_index.xml