علمی فرهنگیمقالات مختلف

تأثیر خورشید بر عمق زمین به چه میزان است؟

۰۷:۵۸ ۰۷ مرداد ۱۴۰۳

به گفته دانشمندان موسسه زمین شناسی و ژئوفیزیک (IGG) آکادمی علوم چین، دانشگاه علوم زمین چین و دانشگاه بخارست، تابش خورشیدی با عرض جغرافیایی تغییر می کند و باعث ایجاد شیب دما در سطح دریا می شود که بر توزیع حیات در دریا تأثیر می گذارد.

ارگانیسم‌های غنی از کربن از طریق فرآیند فرورانش صفحات اقیانوسی به داخل زمین منتقل می‌شوند (فرورانش صفحات اقیانوسی مسئول ایجاد برخی از بزرگترین زلزله‌ها و فوران‌های آتشفشانی جهان است، زیرا صفحه فرورانش هنگام فرود آمدن به گوشته ذوب می‌شود و ماگمایی ایجاد می‌کند که به سطح می آید و باعث فوران های آتشفشانی می شود). این فرآیند تا حد زیادی بر وضعیت اکسایش و کاهش ماگمای قوس (جایی که ماگما بالا می رود و قوس آتشفشانی را تشکیل می دهد) تأثیر می گذارد.

دانشمندان داده‌های هزاران نمونه ماگما، از جمله نمونه‌های یافت شده در اعماق زمین و دریا را که توسط زمین‌شناسان در سراسر جهان جمع‌آوری شده بود، تجزیه و تحلیل کردند. آنها اجزاء ذوب کوچک درون کانی های پریدوتیت و داده های سنگ های حجیم را برای تعیین وضعیت ردوکس ماگماهای قوس بررسی کردند.

حالت ردوکس ماگمای قوس به تعادل بین شرایط کاهشی (از دست دادن اکسیژن یا افزایش الکترون) و اکسیداتیو (افزایش اکسیژن یا از دست دادن الکترون) در ماگمای تشکیل شده در کمان های آتشفشانی اشاره دارد.

دانشمندان دریافته اند که تابش خورشیدی که در عرض جغرافیایی متفاوت است، بر توزیع متفاوت موجودات دریایی در ستون آب تأثیر می گذارد. این موجودات به نوبه خود وارد گوشته زمین می شوند و فرآیندهای ردوکس آن را به روش های مختلف تغییر می دهند.

پیشنهاد مطالعه، کلیک کنید:  پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به چهل و یکمین جشنوارهبین‌المللی فیلم کوتاه تهران

دانشمندان دریافته اند که تابش خورشیدی که در عرض جغرافیایی متفاوت است، بر توزیع متفاوت موجودات دریایی در ستون آب تأثیر می گذارد. این موجودات به نوبه خود وارد گوشته زمین می شوند و فرآیندهای «اکسیداسیون و کاهش» آن را به روش های مختلف تغییر می دهند.

وان بو، یکی از نویسندگان این مطالعه و محقق مؤسسه زمین شناسی و ژئوفیزیک گفت: این الگوی غیرمنتظره نشان می دهد که تحت تأثیر تشعشعات خورشیدی، محیط سطح زمین و آب و هوا تأثیر عمیقی بر فرآیندهای گوشته دارند.

به گفته دانشمندان، بسیاری از سنگ‌های فلزی مانند مس، قلع و لیتیوم به شرایط ردوکس حساس هستند و درک توزیع مکانی و زمانی شرایط اکسیداسیون و کاهش در مناطق فرورانش جهانی پیامدهای عمده‌ای برای پیش‌بینی مکان‌ها و در دسترس بودن این منابع دارد.

این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شد.

منبع: Earth.com

نمایش بیشتر
باکویت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Banner
https://madaress.ir/sitemap_index.xml