ایران در رتبه ۱۶ جهانی هوش مصنوعی است
رئیس مؤسسه استنادی استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) گفت: براساس دادههای پایگاه وب آو ساینس، جمهوری اسلامی ایران در فناوریهای هوش مصنوعی رتبه ۱۶ جهانی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، “سید احمد فاضلزاده” گفت: براساس دادههای پایگاه وب آو ساینس، جمهوری اسلامی ایران در فناوری شبکههای عصبی رتبه ششم جهانی و رتبه اول در بین کشورهای جهان اسلام را به خود اختصاص داده است. همچنین رتبه جهانی جمهوری اسلامی ایران در فناوریهای هوش مصنوعی ۱۶، رایانش بصری و پردازش زبان طبیعی ۲۵، یادگیری ماشینی ۱۷، فناوری رباتیک ۲۷ و فناوری سیستم¬های چند عاملی ۱۲ میباشد.
رئیس مؤسسه ISC گفت: هوش مصنوعی به عنوان قلب انقلاب صنعتی چهارم را میتوان یکی از بزرگترین اتفاقات در دهههای اخیر قلمداد کرد که میتواند مزایای زیادی را برای کسب و کارها، صنایع و افراد جامعه داشته باشد. هوش مصنوعی دانشی بسیار گسترده و پیچیده است که شاخههای متعددی از جمله رایانش بصری، پردازش زبان طبیعی، یادگیری ماشینی، رباتیک، شبکههای عصبی و سیستمهای چند عاملی را در بر میگیرد.
فاضل زاده افزود: در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران در زمینه هوش مصنوعی در ابتدای راه قرار دارد و تحولات ناشی از انقلاب صنعتی چهارم چنان که باید در صنعت ایران اتفاق نیفتاده است. در چنین انقلابی، فناوری و شاخههای هوش مصنوعی سهم مهمی در ارزش آفرینی اقتصادی دارند. در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان برای استقبال از این تغییر بسیار مهم فلسفی، اقتصادی، اجتماعی و مدیریتی سندهای مفصلی در دست تهیه است تا بتوانند در آینده این تحولات سهمی داشته باشند. در کشور ما نیز، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، در نهصد و یکمین جلسه خود مورخ سی ام خرداد ۱۴۰۳، کلیات سند ملی تاسیس سازمان و شورای راهبری هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران را به تصویب رساندند. با تصویب کلیات سند ملی هوش مصنوعی و تأسیس سازمان ملی و تشکیل شورای راهبری هوش مصنوعی از سوی اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی، مقرر شده است که کشور تا افق ۱۴۱۲ با برخورداری از زیستبوم هوش مصنوعی پیشرفته و نوآور مبتنی بر اصول و ارزشها، اتکا بر قابلیتها و توانمندیهای ملی و تعاملات بینالمللی، در بین کشورهای پیشرو در فناوریهای هوش مصنوعی دنیا قرار گیرد.
اولین همایشی ملی با موضوع هوش مصنوعی در آموزش و یادگیری امروز (چهارشنبه) با حضور برخی از روسای دانشگاه ها، دکتر علیرضا زالی رئیس دانشکده علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی، حجت الله الماسی معاوم وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی وزارت آموزش و پرورش، سردار امیرحسین یاوری معاون تربیت و آموزش ناجا و برخی اساتید برگزار شد.