امتیاز پژوهشی تألیف کتب درسی به دست اعضای هیئت علمی افزایش مییابد
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: آیین نامه نحوه تالیف کتب درسی به دست اعضای هیئت علمی، به دانشگاهها ابلاغ شده است و کتب تألیفی بر اساس چارچوب این آییننامه که ارزش علمی زیادی داشته باشد؛ در پژوهانه و ارتقای اعضای هیئت علمی امتیاز ویژه میگیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدعلی زلفی گل در جمع شورای معاونان سازمان بسیج اساتید کشور گفت: بر اساس یک مطالعه تطبیقی و توسط موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی، نحوه تالیف کتاب درسی تدوین و به دانشگاهها ابلاغ شد.
وی تاکید کرد: کتابی که بر اساس این آییننامه تالیف شده باشد و علاوه بر ارزش بالای علمی به امیدآفرینی و هویت دینی و ملی ما هم توجه کرده و دارای ویژگیهای خاص علمی ترویجی باشد حتی نسبت به مقاله هم امتیاز بیشتری در پژوهانه و جهش علمی میگیرد.
برنامههای تحولی وزارت علوم در دولت سیزدهم
وزیر علوم گفت: از ابتدای دولت سیزدهم ۷۵ مورد برنامه تحولی در وزارت علوم انجام شد که ایجاد معاونت فناوری و نوآوری، ایجاد صندوق عتف و افزایش قابل توجه مجلات علمی و پژوهشی ایرانی در نمایههای بین المللی از جمله این اقدامات مهم بود.
وی افزود: تاسیس معاونت فناوری و نوآوری که در راستای شتاب بخشیدن به فعالیت پارکهای علم و فناوری صورت گرفت اقدام بزرگی بود و تعریف ساختار آن و راه اندازی پستهای سازمانی آن نیازمند پیگیریهای متعدد از سازمان اداری و استخدامی بود.
زلفی گل تشکیل صندوق عتف را از دیگر اقدامات وزارت علوم دانست که باعث تجمیع بودجه پژوهشی شورای عالی عتف شد و ۶۰ درصد اعتبار پژوهشی شرکتهای دولتی در این صندوق تجمیع شد که رقم خوبی است و به فعالیتهای پژوهشی اختصاص مییابد.
وی افزود: در حالی که قبل از دولت سیزدهم ۱۰۱ مجله علمی نمایه بین المللی داشت در دو سال اخیر توانستیم ۶۷ مجله را نمایه کنیم که اقدام مهمی در راستای مرجعیت علمی بود.
وزیر علوم ایجاد سامانه نان را اقدام مهم دیگری ذکر کرد که باعث ایجادارتباط بین نیاز صنایع و دستگاههای اجرایی با دانشگاهها شد به نحوی که نیازهای پژوهشی کشور در این سامانه ثبت و اساتید و دانشجویان بر اساس آن طرح پژوهشی و پایان نامه تعریف میکنند و هم اکنون ۱۵۰۰۰ نیاز در آن ثبت شده است.
زلفیگل اظهار داشت: برای اولین بار و در قالب سامانه نان بهاساتید این فرصت داده شد تا از میان دانشجویان درخشان بدون دخالت سازمان سنجش و آزمون سراسری دانشجو پذیرش کنند.
وی افزود: سامانه دانا نیاز در این دولت به بهره برداری رسید که سوابق علمی تمام اعضای هیئت علمی و محققان در آن درج میشود تا سازمانها و صنایع به راحتی بتوانند محقق مورد نیاز خودرا پیدا کنند و تکمیل رزومه در این سامانه برای اساتید امتیاز ویژه دارد.
وزیر علوم تعریف ۶۰ پایه تشویقی برای اعضای هیئت علمی را از دیگر برنامههای تحولی وزارت علوم نام برد و گفت: قبلا تعداد پایههای تشویقی بین ۵ الی ۷ پایه بود.
وی اخذ مجوز از مقام معظم رهبری برای اعطای امریه سربازی به دانش آموختگان دکتری، تدوین آیین نامه پژوهشگر مستقل و برگزاری دورههای دستیار فناوری در پارکهای علم و فناوری را از دیگر برنامههای تحولی وزارت علوم اعلام کرد.
زلفیگل این که با پیگیری وزارت و سازمان برنامه و بودجه موفق شدیم در قانون مصوب مجلس ۱۵ درصد بودجه دانشگاهها را به پژوهش و ۵ درصد را به فرهنگ اختصاص دهیم، اقدام تحولی بود و باعث رشد و رونق در این حوزهها خواهد شد.
گفتنی است ؛ پیش از سخنرانی وزیر علوم، مردانی رئیس سازمان بسیج اساتید و سایر حاضران نشست، گزارشی از فعالیتهای انجام شده و برنامههای پیش روی حوزه تخصصی خود در این سازمان ارائه دادند.