ارتقای صنایع خلاق در معاونت علمی از ستاد به یک معاونت
۲۱:۳۶ – ۰۵ آذر ۱۴۰۳
مرکز بررسیهای استراتژیک نهاد ریاست جمهوری در سلسله نشستهای «برای ایران» با موضوع «تحول در حکمرانی صنایع فرهنگی و خلاق» عصر دوشنبه پنجم آذر ۱۴۰۳ میزبان حسین افشین سکاندار زیست بوم نوآوری و فناوری کشور و تنی چند از معاونین این مجموعه و البته جمعی از فعالان و کارگزاران صنایع خلاق کشور بود.
سلسله نشستهای برای ایران به همت معاونت راهبردی ریاستجمهوری و با همکاری باشگاه تنظیمگری اندیشکده حکمرانی در مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری با هدف بررسی چالشها و مسائل حوزههای مختلف برگزار میشود.
اگر دانش بنیانها نبودند حتما زندگی امروز مردم سختتر بود
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور نیز در این نشست با اشاره به برخی انتقادها از دانش بنیانها با تاکید بر اینکه اتفاقات و اقدامات بزرگی را به واسطه دانش بنیانها درطول سالهای اخیر شاهد بودهایم افزود: به هر بخش که توجه لازم را داشتهایم شاخصها را افزایش دادهاند.
حسین افشین با اشاره به وضعیت تحریمی کشور طی چندین سال اخیر و این که اگر دانش بنیانها نبودند حتما زندگی امروز مردم ما سختتر شده بود، مثال واضح آن را تولید و بومی سازی بسیاری از داروها مورد نیاز مردم دانست که اگر این بخش توسط دانش بنیانها مورد توجه قرار نگرفته بود هم اکنون یا با کمبود شدید دارو مواجه بودیم یا این که با قیمت بسیار گزاف به دست مصرف کنندگان میرسید.
صنایع خلاق در معاونت علمی از ستاد به یک معاونت ارتقاء مییابد
وی افزود: یا تولید کاتالیستها و الکترودها مورد نیاز صنایع فولاد کشور که وابستگی آن ها را به خارج از کشور را قطع کرد و همچنین بسیاری از تجهیزات مورد نیاز بخشهای مختلف حوزههای صنعت، نفت و پتروشیمی که بومی سازی آن ها توسط دانش بنیانها مشکل تولیدکنندگان این بخشها را مرتفع کرد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور همچنین در این نشست با تاکید بر حمایت از بخش خصوصی برای ورود هرچه بیشتربرای راه اندازی مجموعههای نوآورانه، پارکها و ارائه مجوزهای لازم به آن ها گفت: نوع نگاه معاونت علمی در واقع محصول محور است یعنی یک محصول یا خدمت نوآورانه مبتنی بر دانش و خلاقیت و البته مورد نیاز در کشور است.
افشین با ذکر مثالی با اشاره به شکل گیری برخی خدمات نوآورانه در کشور افزود: این مجموعهها خدمات رسانی به مردم را نسبت به دهههای گذشته تسهیل کردهاند.
وی ادامه داد: هر محصولی که به هر آسایش هر حوزهای کمک میکنند معاونت علمی خود را متولی آن محصول میداند و نیازی نیست که به ما بگویند اکنون ما باید جایگاه خاص برای آن تعریف کنیم و در حوزه صنایع خلاق نیز کار جدی ما از اکنون میخواهد شروع شود و این حوزه در معاونت علمی باید از ستاد به معاونت صنایع فرهنگی و صنایع خلاق تبدیل شود.
افشین همچنین با ذکر مثالی با بیان این که اکنون بسیاری از هنرمندان نقاش در کشور از توانایی اجاره بالای گالریها برای نمایش تولیدات خود ناتوان هستند، افزود: واقعیت این است که اینجا نیازمند ورود بخش حاکمیت است و باید در معاونت علمی با هماهنگی لازم با حوزه میراث فرهنگی و فرهنگ و ارشاد اسلامی این تمهیدات را برای فعالان حوزههای مختلف بخش هنر فراهم کنیم.
وی گفت: در حال حاضر با مذاکرات انجام شده با دستگاه میراث فرهنگی درصدد گرفتن فضاهای غیر قابل استفاده آن ها برای فعالان صنایع خلاق کشور هستیم و در حال ایجاد یک پتانسیل بزرگ از محل امکانات دولتی برای فعالان این بخش هستیم و حتما در بخش ارائه تسهیلات مالی نیز اقدامات مناسبی را هم پیگیری خواهیم کرد.
معاون علمی رئیس جمهور در بخش دیگری با بیان این که صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری هم اکنون تنها به دانش بنیانها تسهیلات ارائه میکند، تاکید کرد: باید در هیات دولت و اساسنامه این صندوق اعطا تسهیلات به فعالان حوزه صنایع فرهنگی و خلاق نیز گنجانده شود.
وی افزود: ضمن این که ورود افراد مستعد و خلاق به حوزه دانش بنیان یا حوزه صنایع خلاق را باید سهل بگیریم، اما در ارزیابی خروجیهای آن ها باید سخت گیری لازم را داشته باشیم.
منبع: ایرنا