آب ۵ هزار روستا در جهاد آبرسانی تأمین شد
هاشم امینی مدیرعامل آب و فاضلاب کشور با اشاره به اینکه تاکنون ۲۹ پروژه فاضلاب به ظرفیت ۵۸۴ هزار مترمکعب در شبانه روز برای جمعیت ۳.۷ میلیون نفر در مدار بهره برداری قرار گرفته است، گفت: با برنامه ریزی انجام شده و به ثمر رسیدن تدریجی این طرحها، پیشبینی میشود شاخص بهرهمندی جمعیت شهری کشور از خدمات مدرن فاضلاب به ۵۶.۶۴ درصد در پایان سال ۱۴۰۳ افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت مهندسی آبفای کشور با بیان اینکه با اجرای طرح جهاد آبرسانی از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون مشکلات تأمین آب تعداد ۵۰۰۰ روستا با جمعیت ۲.۶۶ میلیون نفر معادل ۱۲ درصد جمعیت روستاهای کشور برطرف شده است، افزود: قبل از دولت سیزدهم ۵۷ درصد روستاهای کشور دارای تنش آبی بودند که بعد از استقرار این دولت به ۴۵ درصد کاهش یافته است.
وی ادامه داد: از ابتدای سال جدید عملیات اجرایی طرح جهاد آبرسانی برای ۵ هزار روستا با جمعیت بیش از ۲ میلیون نفر انجام میشود.
امینی با اشاره به اینکه از ابتدای تشکیل شرکتهای آب و فاضلاب تا پایان سال ۱۴۰۱ اجرای ۱۴۶۵۷۰ کیلومتر خطوط انتقال، ۲۱.۶ میلیون مترمکعب مخازن، ۸۶۳۰ باب ایستگاه پمپاژ و ۱۶۹ واحد تصفیهخانه با مجموع ظرفیت ۱۵.۷ میلیون مترمکعب در شبانه روز به انجام رسیده است، تصریح کرد: در دولت سیزدهم مقرر شده تا ۲۵ پروژه آبرسانی شهری با ظرفیت ۱۳.۳ مترمکعب بر ثانیه در قالب احداث ۹ تصفیهخانه آب به ظرفیت ۳.۳ مترمکعب بر ثانیه و ۲۲۰ کیلومتر خطوط انتقال برای جمعیت ۵.۷ میلیون نفر ایجاد شود که تاکنون ۱۴ پروژه آبرسانی به ظرفیت ۸.۴ مترمکعب بر ثانیه تأمین شده که بیش از ۳ میلیون نفر از آب شرب پایدار بهرهمند شدهاند.
مدیرعامل شرکت مهندسی آبفای کشور یکی از ثمرههای مبارک تشکیل شرکتهای آب و فاضلاب را نهضت ایجاد زیرساختهای جمعآوری و تصفیه فاضلاب در کشور و جبران بخش قابل توجهی از عقب ماندگیهای پیشین کشور در این زمینه دانست و گفت: پس از گذشت بیش از سی سال از استقرار و شروع به کار شرکتهای آب و فاضلاب، اجرای ۷۴ هزار کیلومتر شبکه جمعآوری و خطوط انتقال و ۲۶۴ واحد تصفیهخانه با مجموع توان اسمی ۵.۸ میلیون مترمکعب در شبانه روز به انجام رسیده است.
وی ادامه داد: ۳۷ میلیون نفر از جمعیت شهری از خدمات مدرن جمعآوری و تصفیه فاضلاب بهرمند شدند و سطح پوشش و شاخص بهرهمندی جمعیت شهری کشور، به ۵۴.۳۹ درصد رسیده است.
امینی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۳ مقرر است تعداد ۹ پروژه آبرسانی شهری به ظرفیت ۲.۵ مترمکعب بر ثانیه برای جمعیت ۱.۱ میلیون نفر با برآورد اعتبار ۹۸۰۰ میلیارد تومان اجرا شود، افزود: تعداد ۴۸ پروژه فاضلاب شهری نیز به ظرفیت ۸۲۹ هزار مترمکعب در شبانه روز برای جمعیت ۵.۲ میلیون نفر با برآورد اعتباری مورد نیاز ۴۰ هزار میلیارد تومان اجرا خواهد شد.
۳۱۹ شهر دارای تنش و بحران آبی هستند
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به اینکه بر اساس آخرین گزارش بارشهای محقق شده از ابتدای پاییز سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۳۱۹ شهر دارای تنش و بحران آبی هستند، گفت: ۱۱۳۰ پروژه برای شهرهای دارای تنش کشور تعریف و به سازمان برنامه و بودجه ارائه شده که از این تعداد ۶۳۰ پروژه مورد تأیید قرار گرفته که برای رفع مشکل این تعداد پروژه اقدامات لازم انجام شده است.