اخبار گوناگون مدارسمقالات مختلف

غذاهایی که کودکان اوتیسم نباید به آنها لب بزنند

به گزارش مدارس، بیماری اوتیسم اختلال ژنتیکی است ولی عوامل محیطی مثل قرار گرفتن مادر در معرض مواد سمی، ابتلای کودک به بیماری های عفونی من جمله بیماری سرخک، اوریون یا سرخجه و همچنین رژیم غذایی نامناسب مادر در طول حاملگی هم در ایجاد آن نقش دارد. در این موارد امکان دارد عقب ماندگی ذهنی و تشنج خفیف تا متوسط هم در کودک دیده شود. مشکلات این بچه ها صرفا به رفتارهای آن ها محدود نشده و علاوه بر مراجعه به متخصص اعصاب و روان کودکان باید بخش مهمی از نیازهای آن ها، با تغذیه مناسب کنترل شود.

اصلاح رژیم غذایی در کودکان مبتلا به اوتیسم

در کودکان مبتلا به اوتیسم امکان دارد پاسخ به ” کازئین” یا همان پروتئین شیر،” گلوتن” یا پروتئین گندم و سویا کاهش پیدا کند. در اینصورت کودک با استفاده از غذاهای دارای گلوتن و کازئین امکان دارد دچار التهاب روده و مشکلاتی مثل اسهال مزمن، زخم دستگاه گوارش، نفخ و برگشت غذا به معده شود. این مشکلات میتواند سبب پیدایش رفتارهای ناهنجار شود.

اصلاح رژیم غذایی یکی از برجسته ترین روشهای درمانی جایگزین برای اوتیسم است. رژیم فاقد گلوتین( که در گندم چاودار و جو وجود دارد ) و کازئین( که پروتئین اصلی موجود در لبنیات است) بیش از سایرین برای خانواد ها جلب توجه می کند و تخمین زده می شود که بیش از 40 درصد از خانواده های کودکان دارای اتیسم( غیر ایرانی) از این روش درمانی به نحوی استفاده می کنند.

غذاهایی که از رژیم غذایی کودکان اوتیسم باید حذف شود 

√ گندم و محصولات تهیه شده از آن باید از لیست غذاهای کودک مبتلا به اوتیسم  حذف شود و یا به شدت محدود شود و بهتر است کودک مبتلا به اوتیسم گندم را در هر شکلی از آن دریافت نکند. این محصولات شامل: انواع و اقسام نان، شیرینی، بیسکویت، کلوچه، ماکارونی و پاستا، و … می باشند که بهتر است نوع بدون گلوتن آنها استفاده شود.

پیشنهاد مطالعه، کلیک کنید:  طرح «سفیران سلامت دانش‌آموزی» در اصفهان افتتاح شد

√ لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر، بستنی و خامه باید حذف و یا محدود شده و یا از نوع بدون کازئین آنها استفاده شود.

√ از مصرف غذاهای دارای شکر، فسفات و سایر مواد افزودنی پرهیز شود.

شکر و تمام محصولات تهیه شده با آن باید به شدت محدود شوند که شامل انواع نوشیدنی ها، شیرینی جات و … میباشد و بهتر است شکر در هیچ شکلی استفاده نشود و به جای آن عسل جایگزین گردد.

√ سویا یکی دیگر از غذاهای مرسوم و آلرژی زاست استفاده از این غذا برای این کودکان مبتلا به اوتیسم بسیار مضر است چون دارای فیتیک است و سبب ناراحتی روده میشود.

ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز کودکان اوتیسم

– اسیدهای چرب امگا- 3

کمبود این موادغذایی نه تنها در کودکان مبتلا به اوتیسم بلکه در سایر کودکان هم به مقدار زیادی دیده می شود؛ برای ایجاد تعادل در رفتارهای کودکان تامین این ماده غذایی در رژیم غذایی آنها از طریق استفاده از مواد غذایی طبیعی مثل آبزیان بسیار دارای اهمیت است.

– منیزیم

منیزیم یک ماده معدنی است که استفاده از  آن برای کودکان، مبتلا به بیماری اوتیسم ضروری است. برای دریافت این ماده معدنی میتوانید از منبع های طبیعی منیزیم مثل اسفناج، عدس، تخمه کدو و آفتابگردان استفاده کنید. علاوه‌براین استفاده از مکمل های دارای منیزیم مثل” منیزیم جوشان” نیز مناسب است. میتوانید روزانه یک عدد قرص منیزیم جوشان را در آب سرد حل نموده و به صورت آب میوه به فرزندانتان بدهید.

– ویتامین دی

بسیاری از کودکان مبتلا به بیماری اوتیسم کمبود ویتامین دی دارند به همین دلیل برای بهبود عملکرد مغز و بدن ویتامین دی احتیاج است کودکان را تشویق کنید تا بیرون بازی کنند تا ویتامین دی بیشتری جذب کنند.

پیشنهاد مطالعه، کلیک کنید:  دولت آینده و معیشت مردم

– پروتئین

مصرف انواع گوشت ها از جمله گوشت قرمز ، ماهی، مرغ و تخم مرغ در کودکان بیماری اوتیسم مفید است.

– فیبر

بسیاری از کودکان مبتلا به بیماری اوتیسم مشکلات گوارشی دارند که خوردن فیبر به سیستم گوارشی آن ها کمک می کند غذاهای حاوی فیبر محلول مانند موز و لوبیا، پیاز، نخود فرنگی و مارچوبه برای آن ها مفید است.

روغن های گیاهی مفید برای کودکان مبتلا به اوتیسم

روغن های گیاهی مانند روغن کندر به تقلیل اضطراب و احساسات منفی کودکان کمک می کند، روغن نعناع هم خواص آرامش بخشی و خنک کنندگی دارند و وضوح مغز این کودکان را بهبود می بخشد.

گیاهان دارویی مفید برای کودکان مبتلا به اوتیسم

گیاهان مشخصی مثل بابونه، علف چای، بادرنجبویه برای درمان کاهش علایم اوتیسم  مورد استفاده قرار می گیرند. (مراقب باشید بعضی از دارو های گیاهی با داروهای شیمیایی و صنعتی شدیدا واکنش نشان می دهد و می تواند برای کودک آسیب رسان باشد به همین دلیل بدون دستور متخصص این حیطه به سراغ آن ها نروید.)

نمایش بیشتر
باکویت باکویت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Banner
https://madaress.ir/sitemap_index.xml