اخبار گوناگون مدارس

سلامت روان بچه‌ها را دست‌کم نگیرید

همشهری- مهدیه تقوی راد: دانش‌آموزان که نیمی از ساعات روز را در مدرسه و همراه با دوستان خود سپری می‌کنند چگونه باید روان سالم داشته باشند؟  

 شرایط را سخت نکنید

سلامت روانی فاکتورهای ارزیابی بسیاری دارد. برای مثال، افرادی که مشکلات روانی، استرس، ناراحتی، افسردگی، ترس و… ندارند از کیفیت زندگی بهتری برخوردار هستند. این سلامت روان جدا از تأثیرگذاری بر خلق وخوی ما، بر سلامت جسمانی هم تأثیرگذار خواهد بود. افرادی که شاد هستند، زندگی کم‌استرس‌تری دارند  و در انجام کارهای روزمره یا چالش‌ها نتیجه بهتری کسب می‌کنند. عواملی که باعث بروز اختلالات ذهنی در دانش‌آموزان می‌شود، ممکن است در اثر عواملی باشد که شاید در ابتدا خیلی مهم به‌نظر نرسند؛ عواملی مانند تغییر شرایط تحصیل و معلم، مشکلات خانوادگی، مشکل در ارتباط با همسالان خود، مواجه‌شدن با قلدری در فضای مجازی یا مدرسه. پس مواجه‌شدن دانش‌آموزان با شرایط نامناسب روانی، امری طبیعی است. نباید هنگام رودررویی با مسائلی از این قبیل، شرایط را برای آنها سخت‌تر کنید. طوری رفتار کنید که دانش‌آموز بداند در هر شرایطی می‌تواند از حمایت شما بهره‌مند شود.

دایره امن خود را بزرگ‌تر کنید

سعی کنید تعداد افراد دور و برتان که به آنها اعتماد و کنارشان احساس راحتی دارید را بیشتر کنید. این کار کمک می‌کند که در اکثر مواقع اضطراب خود را کاهش دهید؛ چراکه شما در کنار این افراد خودتان هستید و دیگر جای نگرانی برای سرزنش و سرکوب‌شدن توسط اطرافیان هنگام بروز مشکل نیست.

پیشنهاد مطالعه، کلیک کنید:  آیا از تست هوش می‌ توان برای استعداد یابی استفاده کرد؟ | اینفاصله زمانی را برای تکرار تست هوش یادتان نرود

کاری که دوست دارید را انجام دهید

انجام کارهایی که برای شما جذاب و لذتبخش هستند، تا حد زیادی به کاهش استرس شما در این دوران کمک می‌کند. می‌توانید به موسیقی گوش کنید، پیاده‌روی کنید، غذاهای جدید را امتحان کنید، با حیوانات وقت بگذرانید، یا هر کار دیگری که به شما حس خوبی می‌دهد.

برای خود هدف تعیین کنید

 انسان در زمان ناامیدی به ندایی نیاز دارد که به او مژده یک آینده روشن را بدهد. دانش‌آموز با مشخص‌کردن اهداف خود و دانستن راجع به جایی که می‌خواهد برسد، چراغی را در ذهن خود روشن می‌کند که باعث ایجاد انگیزه برای ادامه راه می‌شود. برای تشویق دانش‌آموزان به سلامت روان، می‌توانید از آنها بخواهید که هدف‌های خود را سر و سامان ببخشند و آنان را در این راه یاری کنید.

روی بخش فیزیکی خودتان کار کنید

عوامل فیزیکی به‌طور قابل توجهی روی روان ما تأثیر دارند. وقتی از نظر عاطفی و روانی احساس خوبی ندارید، اطمینان داشته باشید که حتما مشکلی در بدن شما وجود دارد. تغذیه سالم، ورزش‌های هوازی، پیاده‌روی، تنظیم دمای بدن و بهداشت فردی مناسب، تأثیر چشمگیری بر وضع روح و روانتان خواهد داشت.

خواب کافی داشته باشید

ممکن است استراحت کافی در طول سال‌های پرمشغله تحصیل سخت به‌نظر برسد. با این حال، رعایت بهداشت خواب خوب می‌تواند به ذهن استراحت کافی بدهد. حدود ۸ ساعت در شب را برای یک خواب سالم و با کیفیت خالی بگذارید. برای بهبود کیفیت خوابتان، سعی کنید حداقل ۲ ساعت قبل از خواب مایعات زیاد ننوشید و به صفحه نمایش گوشی یا لپ‌تاپ‌تان نگاه نکنید.

پیشنهاد مطالعه، کلیک کنید:  اگر اقتصاد ما بسته باشد نمی‌توانیم اقتصادمان را بهبود ببخشیم، فقط به وضعیت شعب ابی طالب نمی‌رویم/ پاسخگو بودن یعنی بتوان مقام مسئول را مورد سوال قرار داد یا وادار به استعفا کرد

غذاهای مقوی و سالم بخورید

 علم، تأثیر باورنکردنی تغذیه بر مغز ما را ثابت کرده. اگر هر روز مقدار مناسبی میوه، سبزیجات، آجیل، غلات و چربی سالم بخورید، خودتان بعد از چندماه نتیجه را می‌بینید. سعی کنید تا حد امکان از خوردن نوشابه‌های انرژی‌زا، شیرینی و خامه، کربوهیدرات و نمک خودداری کنید.

استفاده از تکنولوژی را به حداقل برسانید

تماشاکردن لحظات زیبای زندگی دیگران در شبکه‌های اجتماعی ممکن است مشکلات سلامت روان دانش‌آموزان را تشدید کند. به جای اختصاص‌دادن زمان به مرور اتفاقات زندگی دیگران، سعی کنید کمی استراحت کنید. یا تعیین محدودیت‌های زمانی در برنامه‌های شبکه‌های اجتماعی را امتحان کنید. دانش‌آموزان می‌توانند زمانی را که معمولا در رسانه‌های اجتماعی صرف می‌کنند با یک سرگرمی خلاقانه یا طبیعت جایگزین کنند.

نمایش بیشتر
باکویت باکویت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Banner
https://madaress.ir/sitemap_index.xml