رشد سرمایهگذاری خارجی در بخش تولید و تعاون کشور
۱۹:۴۲ – ۱۶ مرداد ۱۴۰۳
سرمایه گذاری یکی از مولفههای مهم رشد اقتصادی است. این مهم بر اساس آمار و ارقام به دست آمده، تشکیل سرمایه ثابت ناخالص (سرمایه گذاری) در هر سه سال گذشته مثبت بوده است. در واقع سرمایه از تولید ناخالص در سه سال گذشته از ۱۹.۶ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۲۲.۲ درصد در سال ۱۴۰۲ رسیده است.
گفتنی است اهمیت سرمایه گذاری در فرآیند رشد و توسعه اقتصادی در اکثر نظریات رشد و توسعه مورد تاکید قرار گرفته است. سرمایه گذاری شرط لازم برای دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی است و عملکرد نامناسب در حوزه سرمایه گذاری، سقف رشد اقتصادی سالهای آتی را به شدت محدود میکند.
در همین راستا بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران در دیدار با سیف محمد الزعابی سفیر کشور امارات متحده عربی در ایران گفت: تعاون در کشور ایران جایگاه مهم و اثرگذاری دارد و بخش قابل توجهی از تولید در کشور ما توسط تعاونیها صورت میگیرد.
عبداللهی افزود: تعاونیها در حوزه تولید محصولات کشاورزی نقش مهمی دارند و درصدد ایجاد زمینه صادرات محصولات تعاونیها به کشورهای حاشیه خلیج فارس علی الخصوص امارات هستیم.
وی گفت: حدود ۶۵ درصد محصولات کشاورزی در کشور توسط تعاونیها تولید میشود که ظرفیت خوبی برای تامین نیازهای کشور امارات نیز محسوب میشود.
رئیس اتاق تعاون ایران گفت: در سایر حوزههای اقتصادی نیز نظیر پتروشیمی، صنعتی، شیلات، گردشگری و … نیز ظرفیتهای بالایی در بخش تعاون وجود دارد. همچنین شبکه گسترده توزیع با وجود بیش از ۷هزار فروشگاه توزیع در سراسر کشور، ظرفیت مهمی برای توزیع محصولات آن کشور به شمار میرود.
وی افزود: در ایران بیش از ۳۰ میلیون نفر از خدمات تعاونیهای مصرف بهرهمند میشوند و بازار بزرگی برای صادرات محصولات کشور امارات میباشد.
عبداللهی بیان داشت: با سازمانهای ملی تعاون در سایر کشورها در ارتباط بوده و در تلاش هستیم با سازمان متولی تعاون در امارات نیز ارتباط برقرار کنیم.
رئیس اتاق تعاون ایران با اشاره به ظرفیتهای اتحادیه جهانی تعاون و عضویت اتاق تعاون ایران در هیات مدیره (ICA) ابراز داشت: در این اتحادیه بیش از ۱۱۰ کشور عضویت دارند و بیش از ۱.۲میلیارد نفر از جمعیت دنیا را پوشش میدهند.
وی گفت: به واسطه قرابت و تعاملات گسترده ایران و امارات، اتاق تعاون ایران به عنوان عضو هیات مدیره اتحادیه جهانی تعاون، ماموریت دارد که برای توسعه تعاونیهای کشور امارات متحده عربی تلاش کند و علاقهمندیم تجربیات حوزه تعاون را به فعالان اقتصادی امارات منتقل کنیم.
عبداللهی تصریح کرد: تعاونیها در سطح جهان نیز نقش مهمی در اقتصاد کشورها دارند؛ بدینگونه که تنها ۳۰۰ تعاونی برتر ICA بیش از ۲.۴ هزار میلیارد دلار گردش مالی دارند.
در ادامه سفیر امارات متحده عربی ضمن ابراز خرسندی از حضور در اتاق تعاون و آشنایی با بخش تعاون، بیان داشت: اعداد و ارقام در حوزه اقتصاد نشان میدهند که روابط تجاری ایران و امارات در سالهای اخیر افزایش داشته است و همچنین بیش از ۱۲۲ هزار تاجر ایرانی در کشور امارات فعالیت تجاری میکنند.
وی با اشاره به اینکه مشکلات تجار و فعالان اقتصادی ایران و اماراتی سیاسی نبوده و در حوزه حقوقی میباشد، اذعان داشت: همکاریها در زمینه توسعه حمل و نقل دریایی و هوایی نیز افزایش یافته است.
محمد الزعابی به نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات اشاره کرد و گفت: این نشست در اوایل امسال برگزار شد و و دو تفاهم نامه مهم در خصوص تاسیس این کمیسیون و همکاریهای اقتصادی بین دو کشور به امضاء مسئولین رسید.
وی با اشاره به مشکلات و محدودیتهای حاصل از تحریمها، خاطرنشان کرد: تحریمها محدودیتهایی را در ارتباط با کشورها ایجاد کرده و انجام تبادلات تجاری با استفاده از درهم، به جای دلار، میتواند فرصت خوبی ایجاد کند.
در ادامه رئیس اتاق تعاون ایران بیان داشت: تهاتر کالا در تبادلات تجاری البته با شناسایی سازمانهای متناظر در سایر کشورها نیز امکان و فرصت خوبی برای فعالان اقتصادی محسوب میشود؛ چنانچه ما در برخی کشورها نظیر پاکستان، ترکیه و هند از این طریق تعاملات تجاری را انجام میدهیم.
سفیر امارات متحده عربی همچنین با اشاره به اهمیت ضمانت سرمایه گذاری خاطرنشان کرد: امارات مایل است که سرمایه گذاری در بخش خصوصی را تشویق کند، اما در این خصوص نگرانیهایی نیز برای ضمانت سرمایهگذاری وجود دارد.
رئیس اتاق تعاون ایران گفت: ما میتوانیم با توجه به ظرفیتهای موجود، با هماهنگی بخش دولتی، ضمانت سرمایه گذاری مذکور در بخش تعاون را فراهم سازیم.
عبداللهی اظهار کرد: افزایش تبادلات تجاری در بخشهای مختلف نظیر کشاورزی، گردشگری و … میتواند توسعه و رشد مبادلات دو کشور را به دنبال داشته باشد.