اقتصادی

درآمدهای مالیاتی کشور با نشان‌دار کردن مالیات شفاف‌سازی شد

۱۶:۰۶ ۱۳ آبان ۱۴۰۳

مهدی  موحدی سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور از افزایش تمکین مالیات در قالب نشان دار کردن طرح مالیاتی خبر داد و گفت: با اجرای طرح نشان دار کردن مالیات شاهد تکمیل بخش زیادی از پروژه‌های عمرانی و زیر ساختی به ویژه درمناطق محروم هستیم و حدود ۳۵۰ هزار مودی مالیاتی هم تاکنون محل هزینه کرد‌های خود را انتخاب کرده اند.

در همین راستا  محمدرضا نجفی‌منش، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی درباره طرح جدید نشان‌دار کردن مالیات‌ها که از سوی سازمان امور مالیاتی کشور اجرا شده است، گفت: این طرح به مودیان مالیاتی مشمول تبصره ماده ۱۰۰ اجازه می‌دهد بخشی از مالیات پرداختی خود را به پروژه‌های اولویت‌دار در مناطق محروم اختصاص دهند، که گامی مثبت و رو به جلو است.

وی اظهار کرد: این اقدام به افرادی که علاقه‌مند به توسعه و بهبود زیرساخت‌های محلی هستند، فرصت می‌دهد تا به‌طور مستقیم در توسعه محل زندگی خود نقش داشته باشند. همچنین باعث می‌شود مودیان مالیاتی، به‌ویژه کسانی که نسبت به بهبود شرایط شهر و استان خود دغدغه دارند، از مزیت این طرح بهره‌مند شوند و مالیات پرداختی را در پروژه‌های مؤثری به‌کار گیرند.

نجفی‌منش با اشاره به نمونه‌هایی از فعالیت‌های مشابه افزود: به طور مثال در شهر قدس افرادی بودند که علاقه داشتند مالیات برای ساخت بیمارستان در همان شهر استفاده شود. اجرای چنین طرحی در واقع می‌تواند حس مشارکت و تعلق‌خاطر افراد را نسبت به منطقه‌ای که در آن زندگی یا کار می‌کنند افزایش دهد. چنین تجربه‌هایی نشان داده که مردم وقتی تأثیر مستقیم پرداخت مالیاتشان را در توسعه منطقه خود می‌بینند، انگیزه بیشتری برای پرداخت مالیات پیدا می‌کنند. در حقیقت، اگر مودیان احساس کنند مالیاتشان برای امور مفید و ملموسی خرج می‌شود، آمادگی بیشتری برای مشارکت مالی و پرداخت به‌موقع مالیات خواهند داشت.

پیشنهاد مطالعه، کلیک کنید:  ایران و ترکیه برای تبادل برق به توافق رسیدند

وی به موضوع شفافیت در مالیات‌ها پرداخت و گفت: یکی از مزیت‌های مهم این طرح این است که به شفافیت در نحوه هزینه‌کرد مالیات‌ها کمک می‌کند. مودیان مالیاتی مشمول تبصره ماده ۱۰۰ با این امکان می‌توانند مشاهده کنند که دقیقاً مالیاتی که پرداخته‌اند به کجا و برای چه پروژه‌ای تخصیص یافته است. این شفافیت، زمینه‌ساز اعتماد بیشتر میان دولت و مودیان مالیاتی خواهد بود و از سوی دیگر، به مردم نشان می‌دهد که دولت در حال مدیریت درست منابع و تخصیص آن به پروژه‌های مهم در مناطق محروم است.

نجفی‌منش با تاکید بر اهمیت کاهش هزینه‌های دولت برای ایجاد انگیزه بیشتر در مودیان مالیاتی اضافه کرد: البته باید به این نکته هم توجه داشت که کاهش هزینه‌های دولت در کنار این طرح می‌تواند تأثیر مضاعفی در ایجاد انگیزه برای مودیان داشته باشد. در شرایط فعلی، اگر دولت بتواند هزینه‌های خود را کاهش دهد و از نیاز مداوم به افزایش درآمد‌های مالیاتی کم کند، فشار کمتری به مودیان وارد خواهد آمد. ما می‌دانیم که هزینه‌های دولت در برخی موارد بسیار بالاست و این هزینه‌ها بار مالیاتی زیادی بر دوش مودیان می‌گذارد. اما اگر دولت با کاهش هزینه‌های خود، نیازش به درآمد‌های مالیاتی را کمتر کند، مودیان هم با رغبت بیشتری به پرداخت مالیات روی خواهند آورد.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی همچنین به امکان تشویق مودیان از طریق تخفیف‌های مالیاتی اشاره کرد و گفت: اگر بتوان برای مودیان مالیاتی مشمول تبصره ماده ۱۰۰ که به اجرای پروژه‌های مناطق محروم کمک می‌کنند، مشوق‌هایی مثل تخفیف‌های مالیاتی در نظر گرفت، بدون تردید تأثیر مثبت و انگیزه‌سازی بیشتری خواهد داشت. این تخفیف‌ها نه‌تن‌ها به تشویق بیشتر مودیان کمک می‌کند، بلکه انگیزه لازم برای افزایش مشارکت در پروژه‌های زیرساختی مناطق کم‌برخوردار را نیز فراهم می‌سازد.

پیشنهاد مطالعه، کلیک کنید:  ثبت بیش از یک میلیون و ۵۹۶ هزار مجوز کسب و کار از درگاه ملیمجوزها

وی اظهار کرد: این‌گونه اقدامات که به تخصیص مالیات در پروژه‌های محلی و مناطق محروم توجه دارند، می‌توانند هم از لحاظ روحیه‌بخشی به مودیان مالیاتی و هم از منظر توسعه عدالت اقتصادی در کشور اثرات مثبتی داشته باشند. امیدواریم با گسترش این طرح و پیاده‌سازی دقیق آن، شاهد افزایش مشارکت مودیان مالیاتی در مسیر توسعه و رفع محرومیت از مناطق کم‌برخوردار کشور باشیم.

نمایش بیشتر
باکویت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Banner
https://madaress.ir/sitemap_index.xml