خوراکیهایی که نمیگذارند سرطان سینه بگیرید
به گزارش مدارس، سرطان یعنی رشد غیر طبیعی سلول ها و انتشار آنها در بخش های مختلف بدن. نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان، در مصرف مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان نهفته است. به عنوان مثال، انجمن سرطان آمریکا توصیه می کند روزانه حداقل 5 وعده میوه و سبزیجات مصرف کنید و به اندازه کافی و درست غذا بخورید تا در وزن سالم بمانید.
سرطان پستان که ناشی از رشد سریع و غیر طبیعی سلول ها در پستان است، یک بیماری پیچیده است که عوامل زیادی می توانند در آن دخیل باشند. لوبیا، گیاهان و ادویه جات ترشی جات، غلات کامل و گردو جز مواد غذایی هستند که می توانند به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کنند.
لاوه بر این، دانشمندان دریافته اند غذاهای خاصی که از سرطان جلوگیری می نمایند، می توانند بخش مهمی از رژیم غذایی ضد سرطان باشند. اگر چه مصرف این غذاها تضمینی برای پیشگیری از سرطان نیست، اما می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. توصیه های زیر در راستای داشتن رژیم غذایی مناسب جهت مبارزه با سرطان می تواند کاربردی باشد.
میوه و سبزیجات زیاد بخوردید
میوه ها و سبزیجات سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی هستند که تصور می شود ریسک ابتلا به سرطان را کاهش می دهند. خوردن غذاهای گیاهی سبب می شود جای کمتری برای خوردن غذاهای پر قند داشته باشید. به جای مصرف غذاهای فرآوری شده یا غذاهای حاوی قند، میوه و سبزیجات را برای میان وعده میل نمایید. رژیم مدیترانه ای بیشتر غذاهایی را ارائه می دهد که با سرطان مبارزه می کنند و متمرکز بر مصرف غذاهای گیاهی مانند میوه و سبزیجات، غلات سبوس دار، حبوبات و مغزها می باشد. افرادی که رژیم مدیترانه ای را رعایت می کنند، روغن زیتون را جایگزین کره و ماهی را جایگزین گوشت قرمز می نمایند.
چای سبز را به صورت روزانه مصرف کنید
چای سبز یک آنتی اکسیدان قوی است که نقش مهمی در رژیم غذایی ضد سرطان دارد. این نوشیدنی مفید می تواند جهت پیشگیری از سرطان کبد، سینه، لوزالمعده، ریه، مری و پوست بسیار مفید باشد. به گفته محققان، ماده ای به نام اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) در چای سبز وجود دارد که علیه اوروکیناز (یک آنزیم حیاتی برای رشد سرطان) عمل می کند. یک فنجان چای سبز حاوی 100 تا 200 میلی گرم از این ماده ضدتومور است.
به گفته محققان مؤسسه تحقیقات سرطان بریتانیا، «ما بیش از 30 سال است که پیشگیری از سرطان را با چای سبز مطالعه کرده ایم. ترکیب EGCG و ترکیبات ضد سرطانی باعث آپوپتوز و افزایش اثر فعالیت ضدسرطانی در موشهای آزمایشگاهی شد و همچنین افزایش هم افزایی فعالیت ضدسرطانی در برابر ردههای سلولی سرطانی انسان را نشان داد.»
چای سبز یک پیشگیری کننده از سرطان برای پیشگیری اولیه از سرطان است و کاتچین چای سبز در کنار داروهای ضد سرطان در پیشگیری از سرطانهای بعدی نقش دارند.
گوجه فرنگی مصرف کنید
تحقیقات نشان می دهند که آنتی اکسیدان لیکوپن موجود در گوجه فرنگی از بتاکاروتن، آلفاکاروتن و ویتامین E قوی تر می باشد. لیکوپن یک ماده غذایی ضد سرطان است که در برابر سرطان های خاصی مانند سرطان پروستات و سرطان ریه از بدن محافظت می نماید. حتماً گوجه فرنگی را بپزید، زیرا به این روش لیکوپن آزاد شده و در دسترس بدن قرار می گیرد.
از روغن زیتون استفاده کنید
در کشورهای مدیترانه ای، این چربی اشباع نشده به طور گسترده ای هم برای پخت و پز و هم برای سالاد مورد استفاده قرار می گیرد و ممکن است یک ماده غذایی ضد سرطان باشد. چرا که میزان ابتلا به سرطان پستان در کشورهای مدیترانه 50 درصد کمتر از ایالات متحده است.
انگور را به عنوان میان وعده میل نمایید
انگورهای قرمز دارای دانه هایی حاوی آنتی اکسیدان قوی هستند. این ماده شیمیایی ضد سرطان در آب انگور قرمز نیز یافت می شود و می تواند در برابر برخی از انواع سرطان، بیماری های قلبی و سایر بیماری های مزمن دژنراتیو از بدن محافظت نماید.
خوراکی های مفید برای پیشگیری
این سرطان زمانی که شیوع بالایی پیدا میکند اندامهایی مانند ریه، کبد، مغز و استخوان را درگیر میکند. پیشگیری از ابتلا به این سرطان با سایر سرطانها متفاوت نیست، مصرف سبزیجات و میوهها بسیار مفید است که در این رژیم غذایی مصرف کلم بروکلی، هویج، گوجهفرنگی، انگور و ماهی توصیه میشود. مصرف ویتامین D در پیشگیری از اغلب سرطانها و بیماریهای قلبی موثر است، این درحالی است که کمبود ویتامین D حتی در مردان بسیار بالاست و این موضوع ارتباطی به تغذیه و پوشش افراد ندارد.
مصرف روغن زیتون، شیر سویا و خوراکیهایی که امگا3 فراوان دارند، تأکید شده است، از طرفی مصرف الکل و دود سیگار در ابتلا به این سرطان موثر است، حتی افرادی که در معرض دود سیگار هم قرار میگیرند احتمال بیشتری برای ابتلا دارند.پیشگیری از ابتلا به این سرطان با سایر سرطانها متفاوت نیست، مصرف سبزیجات و میوهها بسیار مفید است که در این رژیم غذایی مصرف کلم بروکلی، هویج، گوجهفرنگی، انگور و ماهی توصیه میشود.
مصرف مکملهای ویتامین D
مصرف مکملهای ویتامین D نیز باید توسط پزشک و براساس شرایط سنی و شغلی بیمار داده شود، که طبق بررسیهای انجامشده میزان ویتامین D در بدن بیش از 50 سطح باشد تا بتواند موثر واقع شود. مصرف داروهای هورمونی در ابتلای مردان به سرطان پستان موثر است، چرا که میزان هورمون تستوسترون را در آن ها افزایش میدهد و اضافه این هورمون باعث افزایش نامتقارن بافت پستان میشود و فرد را مستعد ابتلا به سرطان میکند.