ارتقای امنیت جادهها با توسعه فناوریهای بومی
۱۴:۴۷ – ۲۴ تير ۱۴۰۳
معاونت توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی با هدف حفظ جان مردم، ارتقای ایمنی راهها و کاهش هزینههای کلان ناشی از خسارات جانی و مالی تصادفات جادهای ضمن شناسایی شرکت های دانشبنیان و فناور فعال در حوزه سختافزارها و نرمافزارهای جادهای، از محصولات، خدمات و طرحهای نوآورانه این حوزه حمایت میکند.
این طرح حمایتی با همکاری مرکز راهبری ستاد های توسعه اقتصاد دانش بنیان و ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان حمل و نقل پیشرفته فضایی اجرا میشود.
از مهمترین محورهای مورد حمایت معاونت علمی در مسیر ارتقای ایمنی راه، توسعه فناوری دوربین جاده ای با قابلیت نصب بر روی پهباد است. ثبت سرعت غیر مجاز، تشخیص تصادف و ارسال مختصات، رعایت فاصله طولی، دید در شب جهت اعمال قانون و قابلیت استعلام هم زمان بیمه و معانیه فنی، افزایش دوام و تاب لغزشی آسفالت، تابلوها ( VSL، VMS، فاقد ارزش سرقت و قابلیت اتصال راحت)، مدیریت صحنه تصادف (موقعیت یابی حضور به موقع عوامل مربوطه و تجهیزات نوین استفاده از پهپادها)، خط کشی (رنگ و افزایش دوام)، حفاظ (طراحی و ساخت حفاظ های جدید و افزایش دوام حفاظ های موجود)، روشنایی و مواد جایگزین نمک پاشی دیگر محورهای این فراخوان را تشکیل می دهند.
طرحها یا محصولات ارائه شده برای کسب حمایت میبایست به بلوغ فناوری رسیده و در مرحله تجاری سازی باشد همچنین باید از ویژگی فناوری و نوآوری ویژه برخوردار باشند.
علاقمندان به شرکت در این طرح حمایتی تا ۳۰ تیرماه سال جاری فرصت دارند پس از مطالعه RFP های مربوط به هر محور نسبت به تکمیل پروپوزال اقدام کنند. ( قابل دانلود از سایت https://evnd.co/5xGxm )
متقاضیان میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۲۸۴۲۱۷۸۵-۰۲۱ و ۰۹۲۰۵۹۰۳۳۵۰ تماس بگیرند و یا با نشانی ایمیل Tad@isti.ir ارتمنتخبان این طرح حمایتی از مزایایی، چون اعلام تقاضا محصول و خدمات مشخص، خدمات و تسهیلات ویژه طرح ملی کاج، اجرای پایلوت طرحهای منتخب، حضور طرحهای منتخب در نمایشگاه نمادایران و همچنین خدمات و تسهیلات ویژه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری بهرهمند خواهند شد.
گفتنی است، موافقت نامه سه جانبه اجرای برنامه ملی کاج (راهکار دانش بنیان برای ایمنی حمل و نقل جادهای و کاهش سوانح و تلفات آن) بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، وزارت راه و شهرسازی و پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا در هفتمین نمایشگاه حمل و نقل، لجستیک و صنایع وابسته (آذرماه ۱۴۰۲) منعقد شد.
از اهداف این موافقت نامه می توان به حراست از جان و مال مردم، کاهش هزینه های ناشی از خسارات تصادفات جاده ای، کاهش آسیب های اجتماعی و هزینه های غیر اقتصادی ناشی از تصادفات، ایجاد و تقویت زیست بوم اقتصادی در حوزه ایمنی حمل ونقل جاده ای و توسعه اقتصاد دانش بنیان در کشور، استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان در ارتقاء ایمنی جاده ها و توسعه فناوری های پیشرفته در حوزه هوشمندسازی راه و خودرو اشاره کرد.
معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت راه و شهرسازی برای حمایت از طرحها در پایلوت اول و دوم هر یک به ترتیب ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار را اختصاص خواهند داد، همچنین هر کدام از آنها به منظور حمایت از طرحهایی که در مرحله دوم اجرای برنامه به کار گرفته میشوند.
با حمایت مرکز راهبری ستاد های توسعه اقتصاد دانش بنیان و ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان حمل و نقل پیشرفته فضایی و همکاری وزارت راه و شهرسازی، سازمان راهداری و حمل نقل جاده ای، پلیس راهور فراجا و استانداری قزوین با هدف کمک به انجام وظیفه حفظ از جان و مال مردم در راهها و کاهش هزینههای کلان ناشی از خسارات جانی و مالی تصادفات جادهای، فراخوانهای شناسایی شرکت های فعال برگزار خواهدباط برقرار کنند.