آمادگی جهاددانشگاهی برای شناسایی ظرفیت داخل کشور
رئیس جهاددانشگاهی:
رئیس جهاددانشگاهی گفت: همانگونه که طی ۴۴ سال جهاددانشگاهی، معین دولتهای مختلف بوده هم اکنون نیز در خدمت دولت هستیم تا از ظرفیت جهاد دانشگاهی برای امور کشور بیشتر استفاده شود.
نائيني افزود: همانطور که طی ۴۴ سال قبل جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد، معین دولتهای مختلف بوده است و به آن کمک کرده (از مدیریت دانشگاهها تا انجام طرحهای تحقیاتی مختلف)، هم اکنون نیز در خدمت دولت هستیم تا این ظرفیت نهفته داخل کشور را به منصه اجرا بگذاریم.
دکتر مسلمی نائینی گفت: مشکلات، مسایل، موانع متعدد، طرحهای به زمین مانده زیاد، کارهای نو و کارهایی که نیاز به خلاقیتهای بالا دارد در این نهاد در حال انجام است و با همت والا و شعار ما میتوانیم که از ابتدای تشکیل جهاددانشگاهی شکل گرفته به همراه ایمان، علم و تلاش خستگی ناپذیر و بودجه کم کارهای بزرگی انجام میشود.
رییس جهاددانشگاهی تصریح کرد: جهاددانشگاهی منابع انسانی و امکانات فراوانی دارد که دولت میتواند از آنها استفاده کند، این نهاد در تمام دوران حیات خود معین دولتها بوده و امروز نیز همه جهادگران جهاددانشگاهی در خدمت دولت هستند تا ظرفیتهای نهفته کشور را احصا کرده و مشکلات را برطرف کنیم.
وی گفت: جهاددانشگاهی امروز بیش از ۶۴۰ نوع تولید علم دارد که دولتها میتوانند به خوبی از این علوم استفاده کرد و وزارتخانهها و نهادهای مختلف دولتی را موظف به خریداری محصولات جهاددانشگاهی کنند تا هم درآمدی برای این نهاد ایجاد شده و هم از محصولات تولید داخل استفاده شود.
رییس جهاددانشگاهی با اشاره به حذف کرسی جهاددانشگاهی در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز بیان کرد: در حال پیگیری این مساله هستیم و با گفتگوهایی که با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام شده امیدواریم بتوانیم کرسی جهاددانشگاهی در شورا را دوباره به دست آوریم.
دکتر مسلمی نائینی درباره بودجه پایین جهاددانشگاهی در تمامی ادوار نیز توضیح داد: از ابتدا جهاددانشگاهی با بودجه کمی مواجه بوده است. گرچه بودجه جهاددانشگاهی را در این یک سال ۲.۵ برابر کردیم؛ اما باز هم نمیتوانیم به اندازه کافی حقوق اعضای این نهاد را پرداخت کنیم. از طرفی پاداش بازنشستگی اعضا نیز به موقع پرداخت نمیشود. از این رو به سمت بخش خصوصی میل پیدا کردیم. در این زمینه چند کار موفق با بخش خصوصی داشتیم که ثمرات آن در آینده نزدیک در حوزه بودجهای و فنی شامل حال جهاد خواهد شد.
وی تصریح کرد: شرکتی را برای اولین بار بین پژوهشکده گیاهان دارویی و بخش خصوصی ایجاد کردیم که برای چهار نوع گیاه دارویی مجوز لازم را کسب کرد که از جمله آن داروی گیاهی ترک اعتیاد، درمان آلزایمر، کبد چرب و لاغری است که مجوز سازمان غذا و دارو را دارد ادامه داد:به تازگی این شرکت بزرگ مجوز دانش بنیانی را اخذ کرده است؛ امیدواریم که در سال ۱۴۰۴ حداقل با فروش و تامین نیاز داخل، صد میلیارد تومان به جهاد تزریق کند و پیش بینی میشود که بیش از یک میلیون دلار صادرات داشته باشد.